DIN CL-AFTEN Engelsk syge, den gode historie og epoken, der kan slutte

DR Sportens Marco de los Reyes peger på tre ting, der er specielt ved aftenens kampe.

David Ospina ømmer sig under en ligakamp mod Everton for lidt mere end to uger siden. Den colombianske keeper var ikke god i den første match mod AS Monaco, men forventes at være med i aften igen.

I sidste uge blev de fire første kvartfinalister i denne sæsons Champions League fundet. Real Madrid, FC Porto, Bayern München gik som ventet videre fra 1/8-finalerne, mens Paris Saint-Germain lidt overraskende sendte Chelsea ud.

I aften mødes AS Monaco og Arsenal, der tabte 1-3 på hjemmebane i sidste uge, samt Atletico Madrid og Bayer Leverkusen, som hjemme vandt 1-0.

På alle Champions League-kampdage udpeger jeg tre emner, som især bliver spændende at følge om aftenen, og jeg begynder med Arsenal.

1. Den engelske syge

England har på få år mistet sin position blandt Europas førende klubnationer. Tilbage i 2008, hvor Manchester United slog Chelsea i Champions League-finalen, var England klart kontinentets bedste, men siden er det gået tilbage år efter år.

Tilbagegangen ser ud til at kulminere i år, hvor der næppe vil være nogen engelske hold med i kvartfinalerne. Chelsea blev som nævnt slået ud i sidste uge. Manchester City ryger næsten helt sikker ud i morgen, hvor FC Barcelona hjemme skal "forsvare" 2-1-sejren i Manchester. Og Arsenal skal på udebane forsøge at vende 1-3-nederlaget hjemme til samlet sejr.

Men hvad gør de engelske klubber for at vende udviklingen? Tilsyneladende ingenting, og det er dumt.

I øvrigt Arsenal kan sagtens vinde i aften. Men The Gunners får meget svært ved at vinde nok til at gå videre.

2. AS Monaco er den gode historie

Det er som regel de største klubber med bedste og dyreste spillere, der når længst i Champions League. Det er derfor en meget stor overraskelse, at AS Monaco er på vej til at sende Arsenal ud af turneringen.

AS Monaco 33-årige angriber Dimitar Berbatov scorede det første mål i 3-1-sejren over Arsenal i London.

Men det er i mine øjne også vigtigt, at der kommer overraskelser. For selv om de fleste tv-seere verden over helst vil se de største navne og klubber, er forudsigelighed et ødelæggende element.

Så netop nu er AS Monaco den gode historie i mesterligaen. For et par år siden ønskede den russiske milliardær Dmitry Rybolovlev faktisk at forvandle klubben til en af Europas udelukkende ved at købe store stjerner. Men hans økonomi er siden blevet noget dårligere, og før denne sæson blev James Rodriguez solgt til Real Madrid og Radamel Falcao udlånt til Manchester United. 

Da AS Monaco i 2004 nåede Champions League-finalen for første og hidtil eneste gang, var det også en stor overraskelse. Her blev det til et 0-3-nederlag mod FC Porto. Jeg tror ikke på, at Dimitar Berbatov og Co. igen kan nå frem til slutkampen, men en kvartfinale mod eksempelvis FC Porto kan de måske gode vinde.

AS Monaco-Arsenal spilles 20.45 og vises direkte på TV3+

Min vurdering

AS Monaco-sejr: 30 procent. Uafgjort: 35 procent. Arsenal-sejr: 35 procent.

3. Atleticos gyldne epoke kan slutte

Med Diego Simeone som træner har Atletico Madrid haft stor succes de seneste par år. Klubben blev således spansk mester i fjor og nåede desuden frem til Champions League-finalen.

I denne sæson lå Atletico Madrid i efteråret med i toppen af ligaen, men er nu dumpet ned på fjerdepladsen og får svært ved at ende højere end en tredjeplads. Og i aften kan klubben blive slået ud af Champions League.

AS Monaco 33-årige angriber Dimitar Berbatov scorede det første mål i 3-1-sejren over Arsenal i London.

Jeg vil ikke udelukke, at klubben igen i de kommende år kommer langt i mesterligaen og igen kommer til at lege med om mesterskabet i Spanien. Men med et exit i aften bliver der i hvert fald for en stund sat en stopper for den gyldne Atletico-epoke, som Diego Simeone mere end nogen anden symboliserer.

Atletico Madrid-Bayer Leverkusen spilles 20.45 og vises direkte på TV3 Sport1

Min vurdering

Atletico-sejr: 50 procent. Uafgjort: 30 procent. Leverkusen-sejr: 20 procent.

Hvad har du af forventninger til i aften? Eller har du blot en kommentar? Så skriv herunder!

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk