DIN CL-AFTEN Luis Suarez jagter succes mod dansk trio

DR Sportens Marco de los Reyes peger på tre ting, du især skal holde øje med i aften.

Luis Suarez har spillet to officielle kampe for FC Barcelona, men er endnu ikke kommet på scoringstavlen. Aftenens kamp mod Ajax er en god mulighed for det.

Champions League er især de store stjerners legeplads, og i de senere år har det mere end nogen andre været Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, som har sørget for underholdning på allerhøjeste niveau.

Aktuelt tiltrækker de to sig også masser af opmærksomhed. Især fordi de begge jagter Raul Gonzalez' scoringsrekord i turneringen. Den tidligere Real Madrid-stjerne har scoret 71 mål i mesterligaen, mens Cristiano Ronaldo og Lionel Messi netop nu er noteret for henholdsvis 70 og 69 mål.

I aften træder en ny stjerne så ind i Champions League. Det er dog ikke helt rigtigt. Der er nemlig tale om et comeback. For det er fire år siden, at den 27-årige angriber fra Uruguay senest har optrådt i turneringen.

Dengang spillede Luis Suarez for aftenen modstander, Ajax, hvorefter han skiftede til Liverpool, der med ham på holdet ikke deltog i turneringen.

På alle Champions League-kampdage udpeger jeg tre emner, som især bliver spændende at følge om aftenen, og jeg synes helt klart, at det bliver Luis Suarez og FC Barcelona, som bliver mest spændende at følge i aften.

1. Perfekt kamp for Luis Suarez

Det er halvanden uge siden, at Luiz Suarez fik sin officielle debut på Barca-mandskabet, men endnu har han ikke sat det store aftryk på holdet, som heller ikke har fået point siden hans debut.

Det blev 1-3 ude mod Real Madrid i debuten, hvor Luis Suarez var med den første time.  Og for fire dagen siden blev det så til et sensationelt 0-1-nederlag hjemme mod Celta Vigo, hvor Luis Suarez spillede hele kampen.

I mine øjne er aftenens kamp en fantastisk mulighed for Luis Suarez til at vise sig om ikke fra sin bedste side, så i hvert fald en side som kan indikere, hvor stor en succes, han kan blive. Og det er selvfølgelig fordi Ajax selv på hjemmebane er en klasse under Barca, og fordi den hollandske klub vil spille offensivt, hvilket giver plads til Lionel Messi, Neymar og ikke mindst Luis Suarez.

2. Dansk trio kan levere overraskelse

Som jeg har beskrevet, er FC Barcelona-spillerne i øjeblikket ikke oppe i det gear, de burde være. Og der er jo ingen garanti for, at Luis Suarez og Co. kommer det i aften. Selv om chancen er god.

Lasse Schöne i duel med Javier Mascherano, da Ajax og FC Barcelona mødtes for to uger siden på Camp Nou, hvor hjemmeholdet vandt 3-1.

Derfor bliver det set med især danske øjne i høj grad også interessant at følge Ajax i aften. Lasse Schöne, Lucas Andersen og Nicolai Boilesen vil formentlig være med fra start, og kampen mod FC Barcelona er en af den slags, der kan blive særdeles mindeværdig for dem.

Lucas Andersen og Lasse Schöne har begge scoret tidligere i turneringen mod henholdsvis Apoel Nicosia og Paris Saint-Germain, men det kan slet ikke sammenlignes med en scoring mod FC Barcelona, og især ikke hvis den medvirker til, at Ajax også får point.

Ajax-FC Barcelona kan ses direkte på TV3+ klokken 20.45.

3. Hvem har Europas bedste klubhold?

Bayern München vandt hele 7-1 over AS Roma for to uger siden, og den var en af den slags kampe, der satte en tyk streg under det tyske holds høje topniveau.

Nu mødes de to hold så igen, og det er tilmed på Allianz Arena i München, hvor forskellen på holdene alt andet lige burde være endnu større. Jeg har dog ikke forventninger til, at Bayern München igen vinder lige så stort. Men lige netop Arjen Robben og Co. vil næppe holde ret meget igen, hvis de først får medvind. Så det kan sagtens være, at der er udsigt til en ny målfest.

Og det bringer mig så videre til spørgsmålet om, hvilket klubhold som p.t. er Europas bedste. Chelsea, Real Madrid og Bayern München er de bedste i øjeblikket, og derfor er det også dem, der aktuelt fremstår som favoritter til at vinde turneringen.

Men SKAL jeg kun pege på et hold, vil jeg pege på Real Madrid - lige foran Bayern München.

Bayern München-AS Roma kan ses direkte på TV3 Sport1 klokken 20.45.

Lasse Schöne i duel med Javier Mascherano, da Ajax og FC Barcelona mødtes for to uger siden på Camp Nou, hvor hjemmeholdet vandt 3-1. (Foto: ANDREAS GEBERT © Scanpix)

Hvad har du af forventninger til aftenens kampe? Eller har du en kommentar, så skriv herunder!

Facebook
Twitter