Don Ø må slippe 53 mio til kommunen

Parken Sport & Entertainment har fået lov til at bygge en ny multiarena. En ny skøjtehal og en udvidelse af Østerbro Stadion indgår også i projektet.

Flemming Østergaard må betale 53 mio. kr. til Københavns Kommune for at få lov til at bygge en multiarena på grunden ved siden af Parken. (Foto: Jeppe Michael Jensen © Scanpix)

Parken Sport & Entertainment har fået lov til at bygge en ny multiarena. En ny skøjtehal og en udvidelse af Østerbro Stadion indgår også i projektet.

Dermed får PS&E's bestyrelsesformand Flemming Østergaard endelig den hal, som længe har været en del af visionen for den voksende underholdningskoncern.

Men ordet "får" ville Flemming Østergaard dog ikke tage i sin mund, da han sad til højbords på Rådhuset med overborgmester Ritt Bjerregaard (S) og kulturborgmester Martin Geertsen (V).

- Jeg vil sige tak for kampen til Ritt Bjerregaard og Martin Geertsen. De har lagt sig i selen for at få flest mulig penge ud af det her, og så har de endegyldigt slået fast, at der ikke skal bruges kommunale midler til gavn for elitesporten i København, sagde Flemming Østergaard, der må lange 53 millioner kroner over til kommunen for at få lov til at bygge på grunden ved Parken.

Tribune i Parken rives ned

PS&E ejer godt nok Parken, men det omkringliggende område tilhører kommunen. Ved at betale millionerne får Østergaard lov til at rive den gamle skøjtehal ned og bygge en moderne arena med plads til 4000 siddende tilskuere. En arkitektkonkurrence skal munde ud i den endelige udformning

Samtidig bliver den gamle endetribune i Parken revet ned og en ny bygges op. Østerbro Stadion renoveres og udbygges, der etableres en indendørs atletikarena, og så skal der bygges en ny ishockeyhal et eller andet sted i hovedstadsområdet.

Multiarenaen vil efter planen stå færdig i 2009. Den 1. maj vil Københavns Kommune beslutte, hvor den nye skøjtehal skal placeres. Det byggeri skal delvist finansieres ved hjælp af de 53 millioner, som kommunen modtager fra PS&E.

Bella Center håber på 2007

Multiarenaen er dog ikke stor nok til de store internationale sportsbegivenheder, men DIF, der ser i retning af Bella Center på Amager. Her håber direktør Arne Bang Mikkelsen da også på, at 2007 bliver året, da en endelig beslutning kan tages om en multihal med plads til 15.000 tilskuere. Det kræver investorer til 800 mio. kr.

- Jeg tror på, at det kan lade sig gøre. Hvis det viser sig, at der ikke kan findes de penge, så må det være fordi, man ikke ønsker en multiarena, og så synes jeg man skal holde op med at tale om det mere, siger direktør for Bella Center A/S, Arne Bang Mikkelsen, til Ritzau.

Planen er, at en multiarena i givet fald skal stå klar i 2010.

 

Facebook
Twitter