Dopingramt dansk svømmer mister også VM-guld

Mads Glæsner mister både sin bronze- og guldmedalje fra VM.

Mads Glæsner (Foto: Torkil Adsersen © Scanpix)

Svømmeren Mads Glæsner er nu blevet frataget to medaljer, som han vandt ved kortbane-VM i december sidste år.

Det internationale svømmeforbund (Fina) har mandag på sin hjemmeside meddelt, at Glæsner mister den guldmedalje, han vandt i 1500 meter fri, fordi han ved mesterskaberne blev testet positiv for det forbudte stof levmetamfetamin.

Søndag meddelte Fina, at Glæsner blev frataget sin bronzemedalje på 400-meter-distancen, og danskeren er blevet idømt en karantæne på tre måneder.

Det var 14. december, Glæsner blev taget med stoffet i kroppen. Samme dag vandt han sin bronzemedalje. To dage senere vandt han sin guldmedalje. Stoffet levmetamfetamin kan virke stimulerende på centralnervesystemet.

Dansk Svømmeunion har oplyst, at stoffet eksempelvis findes i den amerikanske, men ikke danske udgave af Vicks-inhalator, som bruges mod forstoppelse i næsen.

Glæsner forklarede søndag, at der ved VM skete en forbytning af netop en amerikansk og dansk Vicks-inhalator. De to produkter ligner fysisk hinanden. Mængden, der blev målt i den aktuelle test, var minimal.

- Det var et kæmpe chok, da jeg blev informeret om den positive test, og det har siden da fyldt utroligt meget i mit liv.

- Jeg har altid taget stærkt afstand fra alle former for doping og kunne på ingen måde finde på at indtage nogen former for ulovlige stoffer med vilje og med henblik på at forbedre mine præstationer, sagde Glæsner søndag i en pressemeddelelse.

Selv om Glæsner har fået tre måneders karantæne, kan han allerede på onsdag svømme igen. Den dato er Glæsners karantæne overstået, da karantænen trådte i kraft 19. marts.

Fratagelsen af Glæsners guld betyder, at færingen Pal Joensen, som har repræsenteret Danmark ved OL, skifter bronze ud med sølv.

/ritzau/

 

Facebook
Twitter