DR sender X Games de næste tre år

DR har sikret sig rettighederne til at sende fra X Games, og det betyder, at der kommer masser af snowboard, BMX og motocross på skærmen.

Shaun White var den helt store profil ved X Games i Aspen sidste år - og her under Vinter-OL. Torsdag aften sender DR HD fra dette års konkurrencer i Aspen. (Foto: Martin Bureau © Scanpix)

De næste tre år kan du se masser af snowboard, skateboard, BMX og motocross på skærmen. DR har sikret sig rettighederne til at vise X Games - en slags OL for de mere vilde sportsgrene.

De første konkurrencer bliver allerede sendt på torsdag den 24. januar klokken 21.00 på DR HD. Her er det snowboard slopestyle, der er på programmet fra Aspen i USA med Henrik Liniger og P3-vært Peter Falktoft som kommentatorer.

I alt kommer DR til at sende knap 400 timers live-fjernsyn, der fordeler sig over knap 50 transmissioner frem til og med 2015. De fleste transmissioner vil blive bragt på den nye kanal DR3, der går i luften i næste uge.

- Med X Games får seerne nu en lang række sportsgrene på skærmen, som DR indtil videre stort set ikke har haft plads til og rettigheder til at vise. Der er ingen tvivl om, at sportsgrenene ved X Games er godt fjernsyn og yderst seværdige. Samtidig passer aftalen rigtigt godt ind i DRs ambitioner om at få mere bredde i sportsdækningen og få flere mindre sportsgrene på skærmen, siger DR Sportens chef, Tine Bendix.

X Games er en slags OL for action-sportsgrenene, og seerne har udsigt til seks lege – to vinterlege og fire sommerlege hvert år i løbet af de tre år. Halvdelen af de seks X Games bliver holdt i Europa, mens resten bliver holdt i USA og Brasilien.

Aftalen har DR indgået med det amerikanske sports-tv-selskab ESPN.

Facebook
Twitter