DR Sporten i Wikipedia-samarbejde

DR udvider sin public service og indgår et samarbejde med det unikke internetleksikon, Wikipedia.

Wikipedia - Den frie encyklopædi

Prøv DR Sportswiki her: 

dr.dk/sportswiki

DR udvider sin public service og indgår et samarbejde med det unikke internetleksikon, Wikipedia.

- Det er første gang, der udveksles indhold mellem Wikipedia og en public service broadcast udbyder. Men vi har en fælles interesse i at levere service og information til offentligheden, siger Wikipedias stifter, Jimmy Wales.

Sportsentusiasten på banen

DR's sportsjournalister vil bidrage til leksikonet, men grundlæggende vil indholdet blive skrevet af entusiastiske sportsbrugere på dr.dk/sporten og da.wikipedia.org.

Allerede i dag findes der mere end 1000 artikler om sports-relaterede emner. Kvaliteten varierer fra det grundige (se artiklen om Baseball) til korte notitser, hvor der virkeligt at brug for at få flere detaljer på.

- Vi sænker paraderne og er virkelig spændte på, hvor højt brugerne kan løfte den her opgave, siger Ernst Poulsen, der er nyhedsredaktør i dr.dk chefredaktionen.

- Tidligere ville DR's journalister researche og skrive baggrundsartikler til et leksikon, som brugerne så kunne læse. Nu vender vi rollerne om og lader brugerne bidrage, fordi vi tror, at titusinder af brugere sidder inde med mindst lige så meget viden, lige så megen entusiasme - og langt flere kræfter end nok så mange DR-journalister, pointerer Ernst Poulsen.

Udvidet public service

DR har tidligere lavet et Sportsleksikon under OL i Athen. En stor del af teksterne herfra bliver nu flyttet med over i det nye leksikon, der ikke blot er anderledes, fordi det er brugerne, der redigerer indholdet - men også markerer et skifte, fordi DR vælger at samarbejde med Wikipedia, hvor grundprincippet er, at alt frit kan genbruges af andre.

- Vi er helt med på, at DR her hjælper med at bygge et produkt op ude på det åbne net, hvor alle andre også kan udnytte og bruge indholdet. Men, det er vel netop indbegrebet af Public Service, siger Ernst Poulsen.

Læs mere på dr.dk/sportswiki