Ecuador

Med en tredjeplads lige efter Brasilien og Argentina kvalificerede Ecuador sig som den store sydamerikanske overraskelse og er med ved VM for anden slutrunde i træk.

Med en tredjeplads lige efter Brasilien og Argentina kvalificerede Ecuador sig som den store sydamerikanske overraskelse og er med ved VM for anden slutrunde i træk.

Måden det skete på, siger alt om landets styrker og svagheder.

Hjemme på Estadio Olimpico Atahualpa i Quito 2820 meter over havet vandt Luis Suarez' tropper syv kampe og spillede to uafgjort. På udebane lød statistikken seks nederlag, to uafgjorte og en sejr - og den enlige sejr faldt såmænd mod Bolivia i en kamp i verdens højst beliggende hovedstad, La Paz, der har hjemme 3650 meter over havoverfladen.

Også op til VM i 2002 gjorde Ecuador stort indtryk i kvalifikationen, og sluttede på andenpladsen foran Brasilien, men da mesterskaberne blev afviklet i Sydkorea og Japan, kunne Ecuador som et af de første hold booke billetter hjem. 1-0-sejren over Kroatien var en farvelsalut, der mest af alt blev bemærket, fordi den sendte Italien videre på kroaternes bekostning.

- Vi må gå efter at forbedre vores præstation fra VM 2002, siger træner Luis Suarez.

Hans metode til succes går over fremadrettet og positiv fodbold, og den holder han fast i.

- I dag kan ethvert hold fylde midtbanen med arbejdsmænd og gøre tingene meget svære for modstanderne. Et godt hold er et som angriber og forsvarer sig godt på flankerne, forklarer colombianeren.

Hans hold består af både rutinerede kræfter - som blandt andre Ulises de La Cruz, Ivan Hurtado og de to femmålsskytter i kvalifikationen Edison Mendez og Agustin Delgado - og unge talenter i form af Christian Lara og Luis Valencia.

Sammen med den knæskadede og dermed VM-fraværende "Lille Magiker" Franklin Salas tippes de til en stor fremtid i Europa. Spørgsmålet er dog, om de og holdet ikke først må tage til takke med en ny mavelanding. I hvert fald har resultaterne på det seneste ikke givet megen luft under vingerne. Ecuador har tabt venskabskampe til Japan, Holland og Polen uden selv at score og hentede en smal sejr via 1-0 over Honduras i januar. Det til trods holder træner Suarez fast i optimismen.

- Vi har en god chance for at komme videre til anden runde. Tyskland er favoritter, men vi er gode nok til at slutte på andenpladsen. Med de spillere vi har, siger logikken, at vi har en god chance, siger Luiz Suarez.

Ecuadors VM-trup: Målmænd:

Edwin Villafuerte - Deportivo Quito, Cristian Mora - Liga de Quito, Damian Lanza - Aucas

Forsvar

: Ivan Hurtado - klubløs, Geovanny Espinoza - Liga de Quito, Paul Ambrossi - Liga de Quito, Neicer Reasco - Liga de Quito, Ulises de la Cruz - Aston Villa, Jorge Guagua - El Nacional, Jose Luis Perlaza - Olmedo.

Midtbane

: Marlon Ayovi - Deportivo Quito, Edwin Tenorio - Barcelona, Edison Mendez - Liga de Quito, Patricio Urrutia - Liga de Quito, Cristian Lara - El Nacional, Segundo Castillo - El Nacional, Antonio Valencia - Recreativo Huelva, Luis Saritama - Deportivo Quito.

Angreb

: Felix Borja - El Nacional, Christian Benitez - El Nacional, Ivan Kaviedes - Argentinos Juniors, Agustin Delgado - Liga de Quito, Carlos Tenorio - Al Sadd

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter