Efter flere år i kulden inviterer NFL-hold udefrosset spiller tilbage i varmen

Quarterbacken Colin Kaepernick spillede sin sidste NFL-kamp for 5,5 år siden.

Det vakte stor opsigt, da Colin Kaepernick (midtfor) og et par holdkammerater knælede under nationalhymnen tilbage i 2016. (Foto: JOHN G MABANGLO)

Colin Kaepernick blev revet ned fra sportens øverste hylde, efter han ad flere omgange ikke fulgte traditionen.

For i den amerikanske football-liga NFL står man op under nationalmelodien.

Bare ikke, hvis man hedder Colin Kaepernick, der i 2016 enten sad ned eller knælede under hymnen for at gøre oprør mod politivold og racediskrimination i USA.

Dette fik blandt andre den daværende præsident, Donald Trump, til at kalde ham en "son of a bitch" og appellere til, at man burde fyre en spiller, der protesterede under nationalmelodien.

I den modsatte grøft hyldede andre Kaepernick for at bruge sin stemme.

Men siden da har ingen hold villet røre ham med en ildtang, og Kaepernicks seneste NFL-kamp skal findes tilbage i januar 2017 for San Francisco 49'ers.

Noget tyder dog på, at den 34-årige quarterback kan være på vej tilbage i varmen i NFL.

Colin Kaepernick var i april i år inviteret til at vise sine kasteevner i forbindelse med pausen af en collegekamp i delstaten Michigan. (Foto: Rick Osentoski © Ritzau Scanpix)

Colin Kaepernick har ifølge det amerikanske medie ESPN's oplysninger i denne uge været til træning hos NFL-holdet Las Vegas Raiders. Og det bakkes op af TV3 Sports NFL-ekspert Anton Bodilsen, der mener, at der er hundrede procent hold i træningen.

- Der er alle mulige grunde til at tro, at det her var en rigtig workout.

- Las Vegas Raiders har historisk set været foregangsfolk. De var det første hold til at drafte en sort quarterback, det første hold til at hyre en sort head coach og det første hold, der gav en kvinde en ledende stilling i administrationen, siger Anton Bodilsen.

Derudover står klubben ifølge NFL-eksperten i kølvandet på "en rigtig lortesag", da den nu tidligere head coach fik lækket e-mails, hvor han virkede racistisk og kvindefjendsk, hvilket kan have spillet ind på Kaepernicks træningspas.

- Man kan nok ikke udelukke, at der også er noget PR i det, da Raiders har brug for, at deres image bliver renset en lille smule, siger Anton Bodilsen.

Las Vegas Raiders røg ud i ottendedelsfinalerne i den seneste NFL-sæson, der blev vundet af Los Angeles Rams.

I 2013 førte Colin Kaepernick San Francisco 49'ers til ligafinalen, Super Bowl, hvor holdet tabte snævert til Baltimore Ravens. (Foto: JEFF HAYNES © Scanpix Denmark)

'Kaepernick er et plus på bundlinjen'

Da Colin Kaepernick har været væk fra verdens bedste football-liga længe, er Anton Bodilsen i tvivl om, hvad man kan forvente sportsligt og fysisk fra den amerikanske quarterback ved et eventuelt comeback til ligaen.

- Det er godt nok ved at være lang tid siden, han spillede, så jeg har svært ved at se ham have en stor slagkraft, men samtidig skal vi også huske, at backup-quarterbacken er en pudsig position, siger NFL-eksperten.

For her handler det om at have en solid udskifter med brede skuldre, der ved, hvad der kræves, når tingene spidser til.

Hvis Colin Kaepernicks retur kommer i stand, vil det være en blåstempling af de budskaber, som spilleren har på hjerte.

- Jeg tror, at NFL har indset, at tiden er moden til, at man kan få ham tilbage nu. Det vil betyde noget for ligaen, hvis de kunne vaske deres hænder lidt, siger Anton Bodilsen.

For ingen klubber ville tage Kaepernick ind, da man frygtede, hvilke økonomiske konsekvenser der måtte medfølge. Nu tyder det dog på, at tiden er blevet en anden i NFL.

En mand med en Kaepernick-trøje under en Black Lives Matter-demonstration i 2020. Anton Bodilsen forventer, at trøjesalget vil stikke af ved en mulig retur til NFL. (Foto: Paul Childs © Ritzau Scanpix)

Og så er der nok også en skjult bagtanke, hvis ligaen åbner armene og byder Kaepernick velkommen tilbage.

- Man skal huske på, at han havde den mest sælgende trøje i hele USA, inden han stoppede i 49’ers. Når det kommer til NFL, så kan alt lade sig gøre, når pengene er gode. Så vender de på en 25-øre, siger Anton Bodilsen.

Derfor hælder NFL-eksperten til, at Colin Kaepernick får tilbudt en kontrakt og vender tilbage på højeste niveau.

- På bundlinjen er Kaepernick et plus, så jeg er positiv over for, hvorvidt hans comeback bliver en realitet, siger Anton Bodilsen.

Quarterbacken har nogle måneder til at komme tilbage i kampform, da NFL lige nu er på pause, inden en ny sæson starter op i september.