Ekspert: Joachim B. Olsen er underdog

Joachim B. Olsen får det svært, når den olympiske kuglestødskonkurrence begynder fredag. DR Sportens Atletikekspert, Thomas Hoffmann, vurderer atletikkens tunge drenge.

Det bliver ikke let for Joachim B. Olsen, der skal fik bronze i Athen, siger Atletikekspert Thomas Hoffmann. (Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark © Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark)

Kuglestød er en disciplin, som mange danskere ser frem til, da vi har en af verdens bedste kuglestødere gennem de sidste 8 år som deltager. Alle deltagerne i mændenes kuglestød i år viser sig fra deres bedste side, så der er lagt op til et brag. Resultatniveauet til OL er faldet støt siden 1988, hvor den olympiske rekord er sat, men kan kuglestøderne få det til at fungere, kan det blive et af OLs absolutte højdepunkter.

Reese Hoffa

er vel nok den største favorit i en ellers meget åben kuglestødskonkurrence. Reese Hoffa, som for en del år siden optrådte i kappe og maske som "the Unknown Shotputter" (den ukendte kuglestøder) er ikke længere ukendt i atletikkredse og har med indendørsverdensmesterskabet i 2006 og udendørs i 2007 konsolideret sig som en af de helt store i atletikkens tungeste disciplin. En personlig rekord på 22,43 meter og et stabilt niveau over 21 meter,  vidner om en mand med et utroligt højt niveau. Både topniveau og bundniveau.

Adam Nelson

er i gang med, måske, sin sidste sæson. Nelson er efterhånden blevet 34 år gammel, men har alligevel årets længste stød i verden, hvis man både regner indendørs og udendørs med. 22,40 meter indendørs vidner om absolut topklasse. Adam Nelson har taget sølv ved OL i 2000 og 2004, samt VM 2001, 2003, 2007 og karrierens hidtidige højdepunkt kom i 2005, hvor han ENDELIG fik sin guldmedalje. Han går efter endnu en i Bejing! Personlig rekord er 22,51 meter.

Når Christian Cantwell er bedst, kan ingen slå ham! Et postulat, som alle kuglestødinteresserede i verden vil kunne stå inde for.  Cantwell er monsteret i mændenes kuglestød, med sine 1,95 meter og 145 kg. Cantwell er både større og stærkere end sine to amerikanske kolleger, men også end de fleste andre i feltet. Cantwell har igennem de sidste fire år haft et årsbedste hvert år på over de mytiske 22 meter. Den personlige rekord på 22,54 meter vidner om en kuglestøder med skræmmende styrke, og et let overtrådt stød ved de amerikanske mesterskaber i 2006 på hele 22,91 meter vidner om en Cantwell, som måske pt. er det bedste bud på en ny verdensrekordholder.

Andrei Mikhnevich

fra Hviderusland er den fjerde 22 meter støder i 2008, og den bedste kuglestøder med den såkaldte glidestil i de sidste 14 år! Mikhnevich er verdensmester fra 2003 og har vundet medalje ved EM og VM en håndfuld gange. Er han på, så kan han blive svær at hamle op med, OGSÅ for amerikanerne, men ellers vil han typisk ende på en midterplacering i finalen, som han generelt kvalificerer sig til hver gang.

Man skal nok være dansker, hvis man skal tro på Joachim B. Olsen ved det her OL. Joachim har haft en problematisk sæson med afbræk grundet skader, men meldingerne fra den danske lejr er at Joachim er 1000% klar og fokuseret. Det kan dog være lidt problematisk at han kun har haft én konkurrence i hele 2008.

Rutger Smith

, Holland er en farlig outsider. Med en personlig rekord på 21,61 meter og en sølvmedalje fra VM 2005, kan han ikke afskrives. Hollænderen er i sit livs form fysisk, og kan han få teknikken til at stemme er en medalje absolut muligt.

Tomasz Majewski

fik sit store gennembrud indendørs-VM, hvor han blev nummer tre efter Christian Cantwell og Reese Hoffa. Han havde et meget langt overtrådt stød ved indendørs-VM, og har hver gang han har sat personlig rekord i de sidste to år set meget utilfreds ud, så måske venter hans første 21 meter stød under OL.

Dorian Scott

fra Jamaica er et ubeskrevet blad i mændenes kuglestød, men har i år stødt så langt som 21,45 meter. Det gjorde han dog MEGET tidligt på året, så om han kan gøre det igen i Beijing er nok tvivlsomt.

Scott Martin

fra Australien har sat australsk rekord i år og er en af fremtidens navne i kuglestød. Med 21,27 er han ikke uden medaljechance, men ligesom Dorian Scott, kom dette resultat meget tidligt på sæsonen.

Du kan følge Joachim B. Olsen og de andre kuglestødere fra kl. 03.00 fredag morgen på DR 1.

Finalen sendes ligeledes direkte. Det er kl. 13 fredag eftermiddag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk