Aflysning af Copenhagen Winter Games rammer hårdt: Synd for vores sport

Stævnet kunne have været fremragende reklame for freestyle-sporten, mener en af landets bedste på ski.

Aflysningen af Copenhagen Winter Games er et tilbageslag for sporten, mener Rasmus 'DJ' Dalberg Jørgensen. (Foto: PAUL HANNA © Scanpix)

Det, der skulle have været den helt store stjernestund for alpin freestyle i Danmark, er faldet til jorden med et dumpt brag.

Den ellers stort opsatte vintersportsbegivenhed Copenhagen Winter Games, der skulle have fundet sted i B&W Hallerne i København i næste måned, blev i dag aflyst på grund af utilstrækkeligt billetsalg.

En beslutning, der ærgrer Rasmus ’DJ’ Dalberg Jørgensen, der er et af Danmarks bedste på freestyle-ski, og som skulle have konkurreret i disciplinen slopestyle.

- Jeg synes, at det er synd for sporten, og jeg havde da også glædet mig til at vise den frem for alle danskere – ski-interesserede eller ikke ski-interesserede – så ja, det er sindssygt ærgerligt, siger han.

For store armbevægelser

Arrangøren havde håbet på, at Copenhagen Winter Games skulle udvikle sig til en årligt tilbagevendende begivenhed, og var det lykkedes, havde det været uvurderlig reklame for sporten, mener Rasmus ’DJ’ Dalberg Jørgensen.

- Hvis der havde været en big air-world cup hvert eneste år fra nu af i København, så havde det gjort noget for sporten, og det havde betydet, at der lige pludselig var noget at stile efter for danske freestylere. Det havde bragt det tættere på, så flere mennesker havde vidst, hvad X Games var, og hvad slope style var, siger han.

Ambitionerne var store, og flere af freestylesportens største navne samt en række internationale popstjerner var bekræftet som deltagere og underholdning.

Men armbevægelserne har måske også været lidt større, end virkeligheden kunne holde til, vurderer den danske skistjerne.

- Jeg tænker bare, at de har været lidt sent ude med, hvad man køber ind på. Jeg tror, at det er svært første gang, og man kan heller ikke starte en festival fra nul og så regne med, at der kommer 40.000 mennesker.

- Så man skulle måske bare have startet lidt mere i det små og så bygget op derfra, siger han.

Rammer japanere

Aflysningen får ikke kun økonomiske konsekvenser for arrangøren og investorerne, men også en række af de deltagere, der har sørget for transport i god tid, siger Rasmus ’DJ’ Dalberg Jørgensen.

- Jeg har lige været i New Zealand på træningslejr, og der mødte jeg japanere, der vidste, hvad København var, fordi de skulle deltage i konkurrencen. Det er også pisse synd for dem, og der er mange, der pludselig står med en flybillet til en konkurrence, der ikke bliver til noget.

Arrangøren oplyser, at dem, der har købt billet til arrangementet, skal henvende sig via info@copenhagenwintergames.com.

Facebook
Twitter