Dansk faldskærmspilot springer efter VM-guld på hjemmebane

Christian Webber er eneste dansker deltager, når der lørdag afvikles VM i Swoop Freestyle på Peblinge Sø i København

Billeder fra Swoop Challenge der blev afholdt som en invitations-konkurrence i 2015 og 2016. (© Dennis Frandsen)

Christian Webber har gjort det mange gange før. Faktisk har han gjort det lidt over 3.400 gange før.

Og på lørdag gør han det igen, lader sig falde ud af en helikopter og trækker sin faldskærm, når der afvikles VM i faldskærmsdisciplinen Swoop Freestyle på Peblinge Sø i København.

Det er tredje år i træk, at der er en Swoop-konkurrence på Peblinge Sø, men det er første gang nogensinde, at der bliver afviklet et verdensmesterskab i disciplinen, og derfor er der ekstra rift om Christian Webber i dagene op til konkurrencen.

Morgen-tv, radiointerviews og photoshoots fylder i programmet, hvor der også skal være plads til at få så mange træningsspring ind som muligt. Det gælder nemlig om at være forberedt for danskeren, når konkurrencen går i gang på lørdag.

- Det her er nok den største konkurrence du kan komme til, så det er super fedt. Jeg er glad for at kunne være en del af det og samtidig være den eneste dansker, der er med til den her konkurrence, siger Christian Webber til DR Sporten.

Mere nervøsitet end normalt

Swoop Freestyle er særligt fordi det foregår over urbane miljøer, og konkurrencen tiltrækker derfor meget opmærksomhed. Det er nemlig meget sjældent, der bliver foretaget faldskærmsudspring over København.

Som eneste dansker i det 18-mand store felt kommer der derfor uundgåeligt til at være meget fokus på Christian Webber fra de mange tusinde tilskuere ved Peblinge Sø på lørdag.

- Jeg vil sige, at det lægger lidt vægt på skulderne. Men det er fint!

- Jeg har haft 3.400 spring, så normalt ville jeg ikke være nervøs ved at springe ud af en flyver. Men, fordi det er en konkurrence, der er på spil, så vil det nok kilde lidt mere i maven end det plejer. Så jeg vil sige, at der er en lille smule nervøsitet i forhold til at kunne præstere.

Ingen favoritrolle på hjemmebane

Udover Christian Webber stiller 17 andre faldskærmspiloter til start. Feltet består både af mænd og kvinder, og selvom Christian Webber er regerende sølvmedaljevinder ved DM, så anerkender han, at han ikke er favorit til at snuppe sejren.

- Der er rimelig mange rigtig gode springere med her. Så det er et meget hårdt felt.

Det får dog ikke den højtflyvende dansker til at lægge faldskærmen ned på forhånd.

- Jeg vil gøre alt for at lave to gode runder. Laver man to gode runder og lander på madrassen, så har man også en mulighed for at vinde. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at vinde.

Du kan følge VM i Swoop Freestyle live på DR3 lørdag fra kl. 15.50

Det fremgik tidligere i denne artikel, at der ville være op i mod 100.000 tilskuere til begivenheden. Det tal kunne virke misvisende, da det dækker over det samlede event og ikke selve konkurrencen lørdag.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve