De bedste højdepunkter fra dag 1 ved X Games Minneapolis

Følg alle de største højdepunkter fra den første dag ved årets X Games lige her

En af de discipliner der er på programmet i dag er BMX Vert. (Foto: Rick Kern © 2015 Rick Kern)

X Games Minneapolis er nu skudt vel i gang. Det kan være svært at holde styr på alt det fede, så vi har gjort jer en tjeneste og samlet alt det fedeste her i artiklen.

Herunder vil der løbende komme højdepunkter og lignende i gennem hele natten.

24.00: Bestwick og Byron kæmper om guldet

Guldmedaljevinderne fra de seneste to år var i en intens duel i jagten på X Games-guldet. Den 46-årige legende Jamie Bestwick havde muligheden for vinde sin femtende guldmedalje i karrieren og dermed tangere Shaun Whites rekord for flest guldmedaljer i X Games-sammenhæng.

Så let skulle det dog ikke gå for den aldrende veteran, for australske Vince Byron havde andre planer.

03.15: Skaterne indtager vert-rampen

Dagens anden konkurrence foregik ligeledes på vert-rampen. Finalen blev sendt forskudt og derfor var det ikke alle skaterne vi fik set i første runde. Vi dog heldigvis lov til at se den 20-årige amerikaner Mitchie Brusco, der lagde hårdt fra land og lagde sig i front midtvejs i første runde med en score på 88.66.

03.23: Moto Shibata i front efter første runde

Det kan godt være, at Mitchie Brusco lagde hårdt ud, men han kunne slet ikke følge med sidste års sølvvinder Moto Shibata, der landede et næsten perfekt gennemløb. Specielt hans sidste trick vakte jubel hos kommentatorerne. Det gjorde det også hos dommerne, der belønnede ham med 90.00 og dermed førstepladsen efter første runde.

03.50: Sammy Halbert vinder første heat foran favoritten

Sidste år vandt Jared Mees guld i Flat Track ved X Games. Han fik dog ikke den ønskede start på jagten på sin anden guldmedalje. I første heat blev han nemlig sat godt og grundigt til dørs af Sammy Halbert, der vandt heatet i overordnet stil.

Det var dog ikke det store problem for Jared Mees, da han endte sommer nummer to, og der var en finaleplads til top fem.

04.05: Dramatik i andet heat

Brad Baker tog sig af sejren i andet heat, men det var ikke det, som var det mest interessante ved anden kvalifikationsrunde. Der fik vi nemlig det første crash i Flat Track Racing, og så var vi så heldige, at det kun var vores egen fotograf, der fangede situationen. Se episoden herover.

04.15: Moto Shibata vinder guld i Vert

Den eneste der så ud til at kunne true Moto Shibata var sidste års bronzevinder Jimmy Wilkins. Med et run der scorede 89 i første heat viste han niveau, der næsten var lige så højt som japanerens.

Wilkins var ovenikøbet den sidste mand af alle til at droppe ind i verten, men han faldt af brættet halvvejs igennem sit run og måtte altså tage til takke med sølvmedaljen, men Moto Shibata vandt X Games-guld for første gang.

05.00: Spændende start på Flat Track finalen

Det var som forventet den store forhåndsfavorit Jared Mees, der fik den bedste start på finalen i Flat Track Racing. Han var dog under ekstremt pres fra vinderen af første heat i de første par runder, og herefter lykkedes det Sammy Halbert at overhale favoritten og lægge sig i front fuldstændig som i første heat.

Da han først var kommet foran var han ikke til at stoppe og han slog et kæmpe hul til resten af kørerne. Jared Mees kom ind på andenpladsen, mens bronzemedaljen gik til vinderen af heat to, Brad Baker.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve