Dem skal du holde ekstra godt øje med til VM i Swoop Freestyle

Det er de udenlandske stjerner, der dominerer listen over favoritter forud for VM i Freestyle Swoop

Verdensmesterskaberne i Swoop Freestyle afvikles på Peblinge Sø i København (Foto: John Ehbrecht © John Ehbrecht)

Eftersom lørdagens verdensmesterskab i Freestyle Swoop er det første VM nogensinde, så er der ingen statistik mening mand kan bruge til at afkode hvilke faldskærmspiloter, der er de største favoritter.

Men selvom der ikke findes en tidligere verdensmester, så er der stadig klare favoritter til titlen.

Vi har spurgt vores ekspert Niddal El-Jabri om, hvem I for alvor skal holde øje med, når helikopterdøren åbner og de første atleter begynder togtet mod jorden:

- Som jeg ser det og nu når jeg har set træningerne, så vil jeg vurdere at der er tre der klar skiller sig ud som favoritter, siger Niddal El-Jabri.

Curt Bartholomew

Alder: 31

Antal spring: 8.000

Nationalitet: amerikaner

Sidste års vinder af Swoop Challenge, Curt Bartholomew, er en af de største favoritter. Hans bundniveau er utroligt højt, også selvom han ofte har rigtig høj sværhedsgrad.

Han går ikke efter at score maksimumpoint, men til gengæld er han næsten sikkerheden selv. Han laver stort set ikke fejl, når han laver sine tricks.

Nick Batsch

Alder: 35

Antal spring: 8.500

Nationalitet: amerikaner

Min personlige favorit til at tage titlen er Nick Batsch. Han er blevet nummer to de seneste to år til Swoop Challenge, og han er sulten efter en sejr. Jeg ved, han har arbejdet pivhårdt for at vinde i år. Han er dog på hold med Curt Bartholomew, så de to har trænet sammen hele året.

Jeg tror, det afgørende bliver sulten. Nick Batsch er ved at være oppe i alderen, og hvis han skal gøre det, så er det nu. Derfor tror jeg han kommer med alt hvad han har af erfaring, og så går han efter at vinde det her.

Claudio Cagnasso

Alder: 28 år

Antal spring: 6.500

Nationalitet: venezuelaner

Claudio Cagnasso er et kæmpe talent. Vi så ham første gang til Swoop Challenge sidste år, og han viser utroligt højt niveau. En ting er at hans bundniveau er utroligt højt, men han går altid hårdt efter sejren.

Han forsøger sig altid med høj sværhedsgrad og melder altid fuldt ind på tricket. Hvis han skal vinde det her, så skal han satse mere med sværhedsgraden end Batsch og Bartholomew - og selvfølgelig lykkes med det.

Du kan følge VM i Swoop Freestyle live lørdag på DR3 fra kl. 15.50

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve