Freestyle-stjernens mest modige træk: At springe ud

Gus Kenworthy er et stort navn i USA - ikke kun på grund af sine præstationer som freestyle skier.

Gus Kenworthys vinderløb fra Dew Tour 2014.

I USA elsker de en god personhistorie. Så når Dew Tour-finalen i disciplinen slopestyle køres i aften klokken 19 dansk tid, vil manges øjne og nok også en del kameraer været rettet med Gus Kenworthy.

Både fordi 24-årige Kenworthy er forsvarende mester, men også fordi freestyle-skiløberen i oktober sprang ud og fortalte, at han er homoseksuel.

I en elitesportsverden, hvor der er forsvindende få åbent homoseksuelle atleter, er den slags en god og vigtig historie. Og da Gus Kenworthy sprang ud, skete det da også på forsiden af ‘ESPN The Magazine’, ligesom en lang række andre amerikanske medier fortalte om ekstremsportsstjernen, der modigt gik forrest og var åben om sin seksualitet.

Gus Kenworthys Twitter 22. oktober. (Foto: ESPN og Gus Kenworthys Twitter © Twitter og ESPN)

Berømt for sølvmedalje og hundehjerte

Med sin andenplads ved sidste års vinter-OL i Sochi blev Gus Kenworthy et mainstream navn i USA.

Og hans berømmelse steg yderligere, da det kom frem, at han ikke bare tog en sølvmedalje med hjem til Colorado, USA. Med sig fra Sochi i Rusland havde dyrevennen Gus Kenworthy også fem adopterede hundehvalpe.

Den historie - og ikke mindst billederne af Kenworthy og hundene - smeltede hjerter i det meste af USA.

Gus Kenworthy med fire af sine adopterede hvalpe. Den femte hvalp døde kort efter adoptionen. (Foto: Gus Kenworthys Instagram © Instagram)

Kunne ikke nyde opmærksomheden

Til ESPN fortæller Gus Kenworthy, at han havde svært ved at nyde opmærksomheden i kølvandet på sølvmedaljen fra Sochi. Tankerne gik på, om han ville være ligeså populær, ligeså stort et idol i hjembyen, hvis folk kendte til hans seksualitet. Og hvad med sponsorerne? Ville de fortsat støtte ham, når det en dag kom frem, at han var homoseksuel?

Derfor besluttede Kenworthy sig for, at han først ville springe ud, når han var verdens bedste freeskier - ikke før.

- Jeg nåede aldrig rigtig at være stolt af det, jeg opnåede i Sochi. For jeg var så optaget af alt det, jeg ikke nåede. Jeg havde ikke lyst til at springe ud som sølvmedaljevinderen fra Sochi. Jeg ville springe ud som verdens bedste, siger han.

Tvivlen forsvandt

Gus Kenworthy er en af de ganske få freeskiere, der konkurrerer professionelt i både halfpipe og slopestyle. Det gør han godt, og sæsonen efter OL-sølvet sluttede med et par store Kenworthy-triumfer toppet med en samlet førsteplads på freeskiernes world tour - for femte år i træk!

Gus Kenworthy under sidste års Dew Tour (Foto: Dew Tour © dr)

Titlen som verdens bedste bliver aldrig definitiv i freestyle skiing, men Gus Kenworthys tvivl var væk. Han brugte sommeren 2015 på at hele fysisk efter en skade - og på at glæde sig til at fortælle sin historie.

Hans ærlighed er blevet taget imod med åbne arme, værdsat og respekteret. 24 år gammel er Gus Kenworthy berømt for sit mod til at stå frem - og først og fremmest for sine evner som sportsmand.

DR3 viser Dew Tour-finalen i Slopestyle klokken 19.00. I videoen over artiklen kan du se hans vinderløb fra sidste års finale.

Facebook
Twitter