Ingen finale for danske freestyleskiere

Hverken Rasmus 'DJ' Dalberg Jørgensen eller Thomas Trads gik videre fra kvalifikationen til VM i Sierra Nevada.

Norske Birk Ruud træner på slopestylebanen i Spanien. (Foto: MIGUEL ANGEL MOLINA © Scanpix)

Der bliver desværre ikke dansk deltagelse i slopestylefinalen ved VM i Sierre Nevada, Spanien. Det står klart efter hverken Rasmus Dalberg Jørgensen eller Thomas Trads formåede at komme videre fra kvalifikationen.

Kvalifikationen skulle oprindeligt have været afviklet i går, men på grund af dårlige forhold blev den udskudt til i dag. Hver atlet havde kun ét gennemløb til at sætte bedst mulig score.

De to danskere var i hvert sit kvalifikationsheat, hvorfra de bedste seks gik videre til finalen. Thomas Trads var tættest på avancement, da han blev nummer ti med en score på 53.00. Der var dog stadig langt op til sjettepladsen og finalepladsen, som i Trads' heat gik til australske Russell Henshaw, der havde en score på 88.33.

Ramus Dalberg Jørgensen var noget længere fra en plads i finalen. I kvalifikationsheat to endte han med en score på 8.33. Dermed får han heller ikke mulighed for at deltage i finalen.

Stjernespækket finale

Der var rift om de tolv finalepladser i et felt, hvor de fleste af de store stjerner stillede til start. De to heats blev vundet af henholdsvis Alex Beaulieu-Marchand og McRae Williams, som begge scorede omkring 94.00 point.

Det var ikke de eneste, der scorede højt. Faktisk fik halvdelen af de tolv kvalificerede en score på over 90.00.

Det var dog ikke alle stjerner, der levede på vanligt højt niveau. Både amerikanske Gus Kenworthy og svenske Henrik Harlaut skuffede begge i kvalifikationen og var langt fra finalen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve