Lørdagens X Games: Masser MOTO X på menuen

På dag 3 ved X Games i Minneapolis skal vi have MOTO X-kørerne i aktion hele tre gange.

Clinton Moore er en af de kørere, der skal i aktion sidst på natten i Best Trick (Foto: PREDRAG VUCKOVIC / GLOBAL NEWSRO © Scanpix)

Som tiden dog flyver.

Vi er allerede nået til dag 3 ved denne udgave af X Games. Vi har været heldige med flere gode konkurrencer indtil videre, så nu gælder det om at krydse fingre for, at det fortsætter i dag.

Arrangørerne har gjort hvad de kan, for at denne lørdag skal blive en vi sjældent glemmer. Der er hele tre MOTO X-konkurrencer, et purungt amerikansk stjernefrø og Nyjah Huston i aktion på Street-banen.

Alt i alt er der lagt i kakkelovnen til et brag af en lørdag aften og nat.

Rigtig god fornøjelse!

19.00 - 20.45 BMX Park finale (m)

Som de to foregående dage starter vi igen i dag med BMX. Denne gang er det Park-finalen, der skal afvikles.

Det er første gang vi får set banen i aktion ved dette X Games, og det bliver spændende at se, hvad vi har i vente.

Ved sidste års Park-finale vandt Dennis Enarson sin første X Games-guldmedalje i karrieren med en samlet score på 70. Vinderscoren håber vi bliver lidt højere i år i Minneapolis, så vi kan få en finale med fuld knald på!

20.45 - 22.30 MOTO X Step Up finale (m)

En stor MOTO X aften starter med finalen i disciplinen Step Up. Og hvis det første du tænker, når du hører det, er: 'Step Up, er det ikke den der dansefilm, der er kommet fire efterfølgere til', så kan du godt forberede dig på noget helt andet.

Det eneste der danser i MOTO X udgaven af Step Up er en sjælden gang den stang, som kørerne forsøger at springe over. Step Up er nemlig højdespring for motorcykler, og ja, det er præcis lige så vildt som det lyder!

22.30 - 00.00 Skateboard Big Air finale (m)

I går blev der afviklet kvalifikation, og i dag er det endelig for alvor tid. For første gang siden 2015 skal der afvikles Big Air-finale for skaterne. Intet regnvejr kan holde konkurrencen tilbage denne gang, og der ikke andet at gøre end blot at læne sig tilbage og nyde en af sportens fineste discipliner.

Den forsvarende mester er ingen ringere end den 40-årige brasilianske legende Bob Burnquist, som igen står klar på rampen klar til at vinde sin femtende X Games-guldmedalje i karrieren.

01.00 - 02.30 Skateboard Street finale (m)

Det her er helt sikkert den primære grund til manges interesse i X Games. Finalen i Street-disciplinen ved X Games er nærmest indbegrebet af skatemiljøet. Samtidig er det også her vi får sportens absolutte superstjerne at se, den blot 22-årige amerikaner Nyjah Huston.

Han har vundet medaljer i sine seneste elleve X Games-optrædener, hvilket har sikret ham hele otte guldmedaljer.

Men, sidste år i Austin måtte han tage sig til takke med en andenplads, og det er helt sikkert ikke noget, der huer den normalt så overlegne californier, der er klar til at genindtage sin trone.

02.30 - 03.45 Skateboard Park finale (k)

Tidligere på aftenen varmede BMX'erne banen op, og nu er det tid til de kvindelige skatere skal have afgjort, hvem af dem, der kan tage hjem med Park-guldmedaljen.

I den her konkurrence er det værd at holde øje med de unge stjernespirer. En af dem er sidste års vinder, den 17-årige japaner Kisa Nakamura som jagter sin anden guldmedalje på bare to forsøg.

Nakamura er dog ikke den mest interessante at holde øje med. Amerikanske Brighton Zeuner er en af de mest spændende atleter overhovedet ved X Games i år. Hun har 62.000 følgere på Instagram, er forsvarende verdensmester og så fyldte hun tretten år i går.

Den unge amerikaner blev nummer fire sidste år, men ligner umiddelbart en favorit til titlen i Minneapolis.

03.45 - 04.00 MOTO X Best Whip finale (m)

Mest af alt fungerer Whip It som en optakt til det helt store Moto X-show bagefter, men der er stadig medaljer på spil, når MOTO X-kørerne skal finde ud af, hvem der kan lave det bedste whip.

Whips er ikke vilde nok til at kunne gøre sig gældende i den efterfølgende Best Trick-konkurrence, men er stadig fascinerende at se på. Så inden det går løs med akrobatik på kværnen, får vi lige stillet vores whip-sult.

Det er uden sammen ligning det absolut korteste event ved X Games, men det er stadig værd at tage med.

04.00 - 05.00 MOTO X Best Trick finale (m)

Vi slutter endnu en lang X Games-dag af med en finale af de helt store. Best Trick i MOTO X er oftest noget af det, som kan få kæben helt ned at ramme gulvet.

Faktisk var Best Trick for snescootere og MOTO X'ere taget af programmet i en periode, efter Caleb Moores tragiske død ved X Games 2013 i Aspen. Sidste år var det dog tilbage på programmet i Austin, og her fik vi en fuldstændig magisk finale.

I den foregående konkurrence Quadpipe slog australieren Jackson Strong sig og blev fløjet på hospitalet. Det viste sig dog ikke at være alvorligt, og da en anden kører kom til skade, fik han et lift tilbage til X Games-arenaen i helikopteren, hoppede op på sin motorcykel og vandt konkurrencen.

Hvis vi kan komme i nærheden af den afslutning igen i år, så kan dag 3 ikke slutter på nogen bedre måde.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve