Søndagens X Games: Sidste aften med kliken i Minneapolis

På den sidste konkurrencedag ved dette X Games skal der afgøres finaler på både BMX, skateboard og MOTO X

BMX-køreren Kevin Peraza skal i dag forsøge at forsvare sin guldmedalje fra sidste års X Games. (Foto: Rick Kern © 2016 Rick Kern)

Efter tre lange nætter er vi nu nået til den sidste aften for denne omgang X Games. Traditionen tro slutter det hele på et noget mere respektabelt tidspunkt, og I kan nå at komme i seng omkring midnat og stadig være friske på arbejde i morgen.

Men, inden vi når dertil skal de sidste fire medaljesæt lige deles ud. Vi håber, I har nydt udsendelserne, og som altid skal der lyde en stor tak til jer seere! Uden jer var X Games og ekstremsport på DR3 ikke det samme.

Rigtig god fornøjelse med den sidste dag ved X Games Minneapolis.

19.00 - 20.30 BMX Dirt finale (m)

Tro det eller lad være, men for fjerde dag i træk lægger vi ud med BMX. I fredags fik vi en forsmag på, hvad vi kan vente os i dag, da der var kvalifikation til finalen i disciplinen Dirt.

Rytterne skal igennem en række hop bygget af jord, og den med det bedste flow løber med guldet. Sidste år var Kevin Peraza overlegen i finale og vandt med syv point ned til Ben Wallace på andenpladsen og femten ned til nummer tre, James Foster på.

Vi håber på lidt mere spænding i dag, når kampen om guldet igen skal kæmpes på jordvoldene.

20.30 - 22.30 Skateboard Park finale (m)

De sidste skatere der skal i aktion ved denne udgave af X Games er park-skaterne. Anført af forhåndsfavoritten Pedro Barros, skal de tolv skatere forsøge at sætte et unikt gennemløb på et af deres tre forsøg.

Sidste år var der kun fem runs ud af 36, der scorede 80 eller derover, så de fleste har noget at skulle have avanceret denne gang. Undtagelsen var dog brasilianeren Pedro Barros, der med et solidt run scorede 90.33 og sikrede sig sin femte guldmedalje i karrieren.

Barros er i øvrigt altid garant for metal, når han deltager i Park-konkurrencen ved X Games. I sine ni optrædener har han aldrig slutter lavere end nummer to, så hold ekstra godt øje med den 22-årige fra byen Florianopolis.

22.30 - 22.45 Dave Mirras BMX Park Best Trick (m)

Så er vi nået til et af de mere specielle events ved X Games. Konkurrencen blev introduceret sidste år for at hylde BMX-legenden Dave Mirra, der desværre døde i februar 2016 kun 41 år gammel.

Dave Mirra dominerede i flere år BMX-scenen og i særdeleshed Park og Vert. Derfor har arrangørerne valgt at hylde ham ved at lave en Best Trick-konkurrence i selve parken, hvor rytterne i en jam sessions skal forsøge at lande det største trick.

Sidste år blev konkurrencen vundet af en meget rørt Kyle Baldock, der tog i mod prisen 'The Gold Pedal' foran hele BMX-miljøet, der var mødt talstærkt op for at vise deres støtte til legenden.

Et event der ikke indgår i de officielle medaljelister, men et event som til gengæld på smukkeste vis viser, hvad ekstremsportsmiljøet er gjort af.

22.45 - 24.00 MOTO X Quaterpipe High Air (m)

Vi slutter bogstaveligt talt helt i top. Mens MOTO X Step Op er højdespring over en barre, så er High Air blot, som navnet antyder, en konkurrence i at komme så højt op som muligt.

Efter en weekend med lange nætter og nogle gange komplicerede scoreprocesser, får vi lov til at slappe af i hjernen her til sidst. Det kunne nemlig ikke være mere simpelt. Der er ingen stilpoint eller noget, den kører der kommer højest op i luften over quaterpipen løber med guldet.

Umiddelbart noget der lyder simpelt, men det betyder samtidig, at ekspert Rasmus Kjeldsen får lov til at speake X Games Minneapolis 2017, og jer lyttere, i seng - og kunne man så i virkeligheden ønske sig mere?

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve