Torsdagens X Games: Vild aften i Vert'en

Sommerudgaven af X Games 2017 bliver skudt i gang torsdag med to konkurrencer på vert-rampen.

Både skaterne og BMX'erne skal på vert-rampen i løbet af dag 1 ved X Games Minneapolis. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

ÆNDRING: Grundet en ændring i det signal vi får sendt hjem fra USA er Flat Track Racing og Skateboard Vert slået sammen i samme sending. Begge ting bliver stadig sendt direkte på DR3.

Dermed udgår den sidste time af dagens udsendelser, og programmet ser nu ud som følger.

Find slumretæppet frem, start kaffemaskine og kod DR3 ind som favorit på TV'et for endelig blev det dagen, hvor X Games er tilbage.

Torsdag er på mange måder en dobbelt generalprøve for denne udgave af ekstremsportskonkurrecen. For det første venter der en forsmag på, hvilket niveau vi kan forvente henover weekenden, men samtidig er det også første gang nogensinde, at der bliver afviklet et X Games event i Minneapolis.

Arrangørerne har valgt at lægge blødt ud med kun tre tv-transmitterede konkurrencer på den første dag, men frygt ej, I kommer ikke tidligt i seng af den grund.

24.00 - 00.30 BMX vert finale (m)

Det er BMX'erne, der får lov til at åbne X Games Minneapolis og så endda på vert-rampen. Siden 1996 har en mand mere eller mindre siddet på det hele. Den nu 46-årige veteran Jamie Bestwick har vundet intet mindre end seksten medaljer på vert-rampen ved X Games, heraf fjorten af guld, og han ligner umiddelbart en sikker vinder endnu en gang.

Tilbage i 2015 lykkedes det dog lige nøjagtigt Vince Byron at stjæle guldet for næsen af Jamie Bestwick med et enkelt point. Skal det igen lykkes en outsider at snyde legenden eller snupper Jamie Bestwick sin femtende guldmedalje?

03.00 - 05.00 Flat track racing finale (m)

Fra cykel med rugbrødsmotor skal vi videre til nogle med rigtige hestekræfter. Flat track racing minder lidt om speedway, men samtidig overhovedet ikke. Opskriften er lige til at gå til, der køres omgange på en rund og helt flad bane og første mand i mål vinder.

Ligesom i speedway er der heldigvis fyldt med fede karakterer, og der er særligt to vi skal holde øje med. De benhårde ærkerivaler Bryan Smith og Jared Mees. De to var tidligere nære venner, men den interne konkurrence i sporten og stridigheder omkring dæk på motorcyklerne ødelagde deres forhold.

De er de to klart største favoritter, og selvom de to nu er skiftet til samme team, og angiveligt er så gode venner, som to konkurrenter kan være, så kan vi stadig godt håbe på lidt drama.

03.00 - 05.00 Skateboard vert finale (m)

Samtidig med Flat Track bliver sendt, viser vi også endnu en konkurrence på vert-rampen. Denne gang er det dog de mandlige skateboardere vi skal have i aktion, eller nærmere bestemt allerede har haft i aktion tidligere på aftenen.

De amerikanske producenter har nemlig valgt at sende finalen forskudt, og det betyder, at I nok ikke skal holde alt for meget øje med den officielle X Games twitterprofil, hvis I gerne vil undgå at kende vinderen på forhånd.

Så sæt jer godt til rette og nyd et fantastisk samsurium af både motorcykler og skateboardere. Se hvordan Bob Burnquist og co. klarede skærene på rampen og få afsløret hvem af stjernerne der løb med guldmedaljen i den populære disciplin.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve