VIDEO Første verdensmester i Freestyle Swoop fundet

David Lubrik Junior fra USA tog guldet i det første VM i Swoop Freestyle.

David Lubrik Junior vandt historiens første verdensmesterskab i Freestyle Swoop

For første gang nogensinde er der blevet fundet en officiel verdensmester i faldskærmsdisciplinen Swoop Freestyle. Konkurrencen blev lørdag afviklet på Peblinge Sø i København og havde deltagelse af alle sportens største stjerner.

Det blev en af de mest erfarne i feltet - 38-årige David Ludvik Junior fra USA - der endte med at løbe med sejren. Amerikaneren lagde hårdt fra land og førte efter første runde, hvor han scorede 74.50 point.

Anden runde blev ikke helt så god for David Ludvik Junior, men med det gode resultat i første runde sikrede han sig, at der ikke var nogen, der kunne stjæle førstepladsen fra ham.

Uhyre tæt afslutning

Selvom det ikke lykkedes nogen at vælte David Ludvik Junior af pinden, så var det en overordentlig tæt afslutning tilskuerne i København var vidne til. En af de store forhåndsfavoritter, Nick Batsch, havde nemlig næsten to identiske runder med Ludvik.

35-årige Batsch sluttede med 141.86 point og det var sølle 0.09 point færre end vinderen David Ludvik Junior.

Danske Christian Webber leverede to meget stabile runder, hvilket sikrede ham 133.44 point. Det rakte til en sjetteplads, hvilket også var danskerens placering i sidste års danske Freestyle Swoop-konkurrence 'Swoop Challenge'.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve