England

40 år efter Englands første og eneste titel vurderes holdet denne gang blandt de tre favoritter til at snuppe titlen sammen med Brasilien og Argentina.

Til sommer er det 40 år siden, Bobby Moore løftede Jules Rimet-trofæet over hovedet som tegn på Englands VM-triumf i 1966. 40 alt for lange år, der bragte flere nedture end glæder.

Netop som England igen kunne argumentere for en ny VM-triumfs sandsynlige komme, for et hold med verdensklassespillere på næsten alle pladser, trak skæbnen igen i trådene og brækkede med Wayne Rooneys femte metatarsal-knogle i foden en stor flig af håbet.

- Han er et idol over hele verden og vores vigtigste mand. Jeg ser det som umuligt at få succes ved VM uden Wayne, siger Liverpools Steven Gerrard og håber, at Rooney når at komme i kamp et stykke inde i slutrunden.

Alligevel tænker mange englændere på grund af Rooneys fordømte fod atter mere på fortiden end på fremtiden. Alle husker optakten til VM 2002, hvor det var David Beckhams fod, der var i hele Englands søgelys. Mange kommer i tanke om, at England løb ind i en 1-4-øretæve i København i august i fjor og 14 dage senere tabte 0-1 til Nordirland. Nordirland!

Holdet kom kort efter tilbage på sporet i kvalifikationsgruppen og fødte igen søde drømme om at overgå VM-semifinalen 1990, hvor det gik galt i straffesparkkonkurrence mod Tyskland. Tændte igen tanker om lige-ved-og-næsten-oplevelsen i 1-2-nederlag til Brasilien i VM-kvartfinalen 2002. Og fremkaldte igen minder om den lovende start, "Svennis" førte med sig, da England en historisk aften i september 2001 gennemtævede Tyskland med 5-1 i München

Og ifølge landstræner Sven-Göran Eriksson er potentialet i spillere som David Beckham, Steven Gerrard og John Terry til at gå hele vejen.

Englands VM-trup: Målmænd:

David James, Manchester City, Robert Green, Norwich City og Paul Robinson, Tottenham.

Forsvar

: John Terry, Chelsea, Wayne Bridge, Chelsea/Fulham, Jamie Carragher, Liverpool, Rio Ferdinand, Manchester United, Gary Neville, Manchester United, Ashley Cole, Arsenal og Sol Campbell, Arsenal.

Midtbane

: Joe Cole, Chelsea, Frank Lampard, Chelsea, Steven Gerrard, Liverpool, David Beckham, Real Madrid, Michael Carrick, Tottenham, Jermaine Jenas, Tottenham, Aaron Lennon, Tottenham, Owen Hargreaves, Bayern München, Stewart Downing, Middlesbrough.

Angreb

: Peter Crouch, Liverpool, Wayne Rooney, Manchester United, Michael Owen, Newcastle United og Theo Walcott, Arsenal.

Facebook
Twitter