For 15 år siden blev teenagetalent stukket ihjel: Nu vækkes han til live i verdens største fodboldspil

Fodboldspillet Fifa 21 har inkluderet det afdøde undgomstalent Kiyan Prince som en ny spiller.

Kiyan Prince døde som 15-årig i 2006. Nu vækkes han virtuelt til live i fodboldspillet Fifa 21. (Foto: EA Sports © Scanpix)

Han gik under kælenavnet ’The Bullet’ på grund af sin imponerende fart på fodboldbanen. Kiyan Prince var et lovende talent på U16-holdet hos den engelske klub Queens Park Rangers. Men drømmen om en stor karriere som fodboldspiller blev desværre ved drømmen.

For Kiyan Prince blev som 15-årig dræbt, da han forsøgte at komme en kammerat til undsætning i et håndgemæng uden for deres skole i en forstad til London. Situationen eskalerede, og Kiyan Prince blev stukket i brystet med en kniv og omkom.

Nu - 15 år efter sin død - vækkes han til live i den virtuelle verden.

EA Sports, som udgiver Fifa, verdens største fodboldspil, har gjort Kiyan Prince til en ny spiller i Fifa 21. Her er han genopstået i elektronisk form som 30-årig Queens Park Rangers-spiller - sådan som han kunne have været det i virkeligheden, hvis han stadig var i live.

At se sin søn Kiyan Prince få nyt, virtuelt liv i Fifa 21 har rørt faderen, Mark Prince, til tårer.

- At se sin søn i live igen? Åha, jeg var rystet. Jeg brød sammen og græd og græd. Som 30-årig kunne han have været anfører på det engelske landshold, siger Mark Prince til The Standard.

  • Kiyan Prince, som han ser ud som 30-årig i Fifa 21. (Foto: EA Sports © Scanpix)
  • Kiyan Prince drøm om at blive professionel fodboldspiller er nu blevet til virkelighed i den virtuelle verden. (Foto: EA Sports © Scanpix)
1 / 2

Faderen håber, at Kiyan Princes medvirken i Fifa 21 kan være med til at bringe opmærksomhed om ofrene for knivoverfald.

- De, som spiller Fifa 21, kommer til at stille sig selv spørgsmålet, hvorfor en død, ung, sort dreng er en del af spillet?, siger Marc Prince.

Kiyan Prince omkom som 15-årig efter et knivoverfald den 18. maj 2006. (Foto: KIYAN PRINCE FOUNDATION © Scanpix)

EA Sports har gjort Kiyan Prince til en ny spiller i Fifa 21 i tæt samarbejde med hans tidligere klub Queens Park Rangers.

Ud over at det er ment som en gestus til ære for hans minde, håber Queens Park Rangers fodbolddirektør, Les Ferdinand, at Kiyan Prince tilstedeværelse i Fifa 21 også kommer til at fungere som en opfordring til unge om ikke at gå med kniv.

- De fleste unge drenge i den her generation spiller Fifa. De vil se Kiyan, og hvis det kan ændre tilbøjeligheden (til at gå med kniv, red.) hos bare én, vil det være vigtigt, siger Les Ferdinand til Sky Sports.

- Drengen (en dengang 16-årig, red.), som begik det her mord, endte i fængsel og knuste sin families liv. Hvis man forlader sit hjem med en kniv, er det med en intention - uanset om det er med intentionen om at beskytte sig selv eller tage en andens liv.

- Det skal vi have taget ud af folks tankegang. Forhåbentlig kan det her være med til at skubbe til nogens tankegang og få dem til at tænke: ’ved du hvad, jeg lægger kniven fra mig’, siger Les Ferdinand.

Kiyan Princes tidligere ungdomstræner i Queens Park Rangers, Joe Gallen, er i dag assistenttræner i Portsmouth. Han mindes Kiyan Princes som et ganske særligt talent.

- I U14- og U15-kampene om søndagene overstrålede han altid de andre, siger Joe Gallen.

- Vi havde fantastiske håb for ham som fodboldspiller.

Siden 2019 har Queens Park Rangers’ hjemmebane været opkaldt efter Kiyan Prince Foundation. En velgørenhedsorganisation, som Mark Prince stiftede efter sin søns død, og som arbejder for at hjælpe socialt udsatte unge.