300 kampe uden nederlag: 14-årige Anders sætter vanvittig Fifa-rekord

Danske Anders Vejrgang vandt i weekenden sin kamp nummer 300 i træk i computerspillet FIFA

Anders Vejrgang satte søndag verdensrekord i computerspillet FIFA, da han vandt sin kamp nummer 300 i træk. (© RBLZ Gaming)

Man kan i sandhed tale om sejrsgang for 14-årige Anders Vejrgang. Det danske Fifa-fænomen fra Hjørring satte natten til mandag nemlig en utrolig rekord i det populære fodboldspil.

På teenageværelset i Hjørring nåede Vejrgang hele 300 sejre i det såkaldte Fifa Ultimate Team - vel at mærke uden at tabe en eneste gang.

Det er tiende weekend i streg, Vejrgang med joysticket i hånden udspiller sine 30 modstandere. Dermed sætter danskeren ny verdensrekord.

Rygtet om de gode resultater er for længst nået ud over de danske grænser.

Nattens rekordsejr blev fulgt af mere end 500.000 på Vejrgangs Twitch-kanal, og prominente 'rigtige' fodboldspillere som Christiano Ronaldo, Neymar og Kylian Mbappe kastede likes efter danskeren.

Det store sociale medie 433, som har mere end 32 millioner følgereinstagram, har også bemærket den danske teenagers bedrifter, og deres opslag har i skrivende stund mere end 700.000 likes.

Opmærksomheden kan da også aflæses på Vejrgangs egen instagramprofil, som de seneste par uger er eksploderet fra 15.000 til mere end 200.000 følgere.

Verdensbedste, bare ikke officielt

Anders Vejrgang anses af mange for at være en af klodens bedste Fifa-spillere, og har siden sommer spillet alle sine kampe for det tyske hold RB Leipzig.

Men der går lidt tid endnu før 14-årige Anders fra Hjørring kan blive mere end bare anset for at være verdens bedste.

EA Sports, der er firmaet bag Fifa-spillet, dikterer nemlig, at spillerne skal være 16 år for at deltage i de store turneringer såsom verdensmesterskabet. Om 14 måneder runder Vejrgaard de - i Fifa-verdenen - magiske 16 år og får dermed mulighed for ansigt-til-ansigt at måle sig med verdens bedste.

Den 14-årige nordjyde har dog to gange dystet mod den forsvarende verdensmester, og det er nok ikke svært at gætte, hvad resultatet af de kampe blev.

- Altså i forhold til, at han er verdensmester, så vil jeg da gerne sige, at jeg ikke synes, han var vanvittigt god, sagde Anders Vejrgang til DR Sporten tilbage i november om de to sejre.