Årets største Counter-Strike-turnering er skudt i gang: 'Ville være et chok, hvis et dansk hold vinder'

Mandag blev årets første Major i Counter-Strike sat i gang.

Sidste års Major-vinder i Stockholm blev ukrainske Natus Vincere. (Foto: © Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix)

Astralis, Heroic og Copenhagen Flames.

Det er de tre danske hold, som i år har kvalificeret sig til at deltage i årets første major – den største turnering på Counter-Strike-scenen.

Fra den 9. til 22. maj skal danskerne på scenen i den belgiske by Antwerpen, hvor de skal forsøge at skyde sig forbi nogle af verdens bedste hold.

Heriblandt Natus Vincere, FaZe og Vitality som alle ligger med helt i toppen af verdensranglisten.

Så hvad er chancerne egentlig for dansk succes i Belgien? Svære, vurderer Counter-Strike-ekspert Nicklas ’brieF’ Jørgensen.

- Der er hold, der er bedre lige nu, så det ville komme som et chok, hvis vi ser et dansk hold som vinder, siger han.

Med det sagt, så lad os se på holdene. Plus det løse.

Astralis – Det traditionsrige hold med nye rammer

Astralis' Lucas 'gla1ve' Rossander jubler i Royal Arena over en sejr over Heroic i BLAST Premier i 2021. (Foto: © Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix)

Astralis er nok den mest velkendte, danske esportorganisation, som for alvor fik professionel Counter-Strike på danskernes læber med adskillige sejre ved verdensmesterskaber med mere.

Men Astralis’ Counter-Strike-hold er ikke længere ved fordums styrke. Den gamle garde med de erfarne spillere blev før årsskiftet byttet ud med nye spillere, der skulle give holdet et nyt, friskt pust efter en række skuffende resultater.

De forsvindende præstationer fra det "gamle" hold og tilvænningsperioden for de nye har betydet, at holdet er gået uden titler siden slutningen af 2020 efter en lang årrække med dansk dominans i Counter-Strike-toppen.

Men nu har holdets nye stjerner alligevel fået noget tid til at spille sammen, og det gør, at man ikke kan skrive Astralis ud af regnestykket – og særligt ikke når det handler om en stor, fysisk turnering som Majoren, mener Nicklas ’brieF’ Jørgensen.

- Overordnet set vil jeg vurdere dem til at ligge i den lave ende af top-ti i verden, så de kommer til at få det svært, når de møder de stærkeste hold i verden, siger han.

- Men de har en energi, når det er de fysiske turneringer, som virkelig kan ændre resultatet. Så måske de kan levere en overraskelse. Uden danskerbrillerne på vil jeg dog vurdere, at de maksimalt når til kvartfinalerne i år, siger Counter-Strike-eksperten.

Som det eneste danske hold indtil videre, så var Astralis i aktion mandag eftermiddag. Her fik de en fin start ved årets første verdensmesterskab med en 1-0-sejr over IHC Esports fra Mongoliet, inden det senere mandag blev til et nederlag til Vitality, som har en række tidligere Astralis-profiler på holdet.

Copenhagen Flames – ’The Dark Horse’

Copenhagen Flames kan overraske i Belgien. (Foto: © Unni Christensen)

Copenhagen Flames har som erklæret mål, at de vil skabe et hold fra bunden, og skubbe det mod at kunne konkurrere blandt de 30 bedste i verden. Derefter kan organisationens størrelse og lønbudget ikke længere holde på spillerne, som efterhånden har udviklet sig til stjernespillere.

Derfor kan det ses som en utrolig bedrift, at de i april vandt en af de to europæiske Major-kvalifikationsturnering og på nuværende tidspunkt indtager en 15. plads på verdensranglisten, mener Nicklas ’brieF’ Jørgensen.

- Holdet er helt igennem utilregneligt. På deres gode dage kan de slå alle hold i verden. Men på en dårlig dag kan de samtidig også tabe til nogle af de dårligere hold, der er med til turneringen, siger han.

- De er virkelig "the dark horse" ved den her turnering. Men mit bud vil også være en kvartfinale for Flames, siger Counter-Strike-eksperten.

Holdet har endnu ikke været i aktion ved verdensmesterskaberne i år, da de grundet deres turneringssejr sidder over i den indledende runde af majoren – den såkaldte Challenger Stage.

Heroic – Det varmeste bud

Heroic-fans jubler i Royal Arena. (Foto: © Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix)

Det er måske ikke alle, der er lige så bekendt med danske Heroic, som mange efterhånden er med Astralis. Men på toppen af Counter-Strike-scenen har holdet for længst cementeret sig som et af de allerbedste.

Som nummer fem på verdensranglisten og vinder af den anden af de to europæiske kvalifikationsturneringer til Majoren, så er danske Heroic det varmeste danske bud på at gå hele vejen ved årets første Major, mener Nicklas ’brieF’ Jørgensen.

- De er utrolig stabile, efter de i lang tid har spillet med det samme hold. De vinder over de store hold og er kontinuerligt med helt i toppen i diverse turneringer, der bliver spillet, siger han.

- Men set udelukkende på favoritværdighed, så er de alligevel ikke helt oppe på toppen af podiet. Mit bud vil derfor være, at semifinalerne bliver endestationen for dem. Men er der noget dansk hold, der skulle tage titlen, så ville mit bud være Heroic, siger Nicklas ’brieF’ Jørgensen.

Ved sidste verdensmesterskab i april 2021 røg danske Heroic ud i semifinalerne. Derfor kan der være ekstra gejst at hente for spillerne, når de går på scenen til deres første Counter-Strike-opgør ved Majoren i år.

Ligesom Copenhagen Flames sidder Heroic dog over i den indledende runde.

De andre danskere

Finn 'karrigan' Andersen løfter trofæet efter at have vundet ESL Pro League i 2019 med mousesports. (Foto: © Frank Cilius, Ritzau Scanpix)

Udover de danske trupper, som har spillet sig til verdensmesterskaberne i Counter-Strike på klubplan, så er der også danskere på udenlandske hold med til turneringen.

En lang række faktisk. Stjernespillere som Marco ’Snappi’ Pfeiffer og Patrick ’es3tag’ Hansen kan med deres respektive hold godt levere et godt resultat, mener Nicklas 'brieF' Jørgensen.

Og så er der selvfølgelig de tre tidligere Astralis-herre i Peter ’dupreeh’ Rasmussen, Emil ’Magisk’ Reif og træner Danny ’zonic’ Sørensen som skal forsøge at levere varen med deres nye franske hold, Vitality.

Men måske mest profileret af dem alle er Finn ’karrigan’ Andersen, der sammen med resten af holdet fra FaZe Clan på nuværende tidspunkt er verdens bedste hold ifølge verdensranglisten.

- Han har den nok største energi af alle på en Counter-Strike-scene. Det er et af de fedeste hold at se til turneringen, specielt på grund af ham, siger Nicklas ’brieF’ Jørgensen.

- Og så er han og FaZe sammen med ukrainske Natus Vincere nok det bedste bud på en favorit til at gå hele vejen til majoren.