Astralis mister en af sportens største stjerner: Dansk skarpskytte i sensationsskifte til svensk konkurrent

- Det svarer til at skulle erstatte Lionel Messi, siger ekspert efter Counter-Strike-stjernen Nicolai "dev1ce" Reedtz skifter Astralis ud med svenske Ninjas in Pyjamas.

Nicolai “dev1ce” Reedtz er en af sportens allerbedste. Nu skifter han væk fra Astralis. (Foto: © Norbert Barczyk, imago images / Newspix)

Efter et halvt årti med den røde stjerne på trøjen er det slut.

En af verdens bedste spillere i Counter-Strike skifter det danske storhold Astralis ud med svenske Ninjas in Pyjamas.

Det oplyser Astralis i en pressemeddelelse.

Nicolai "dev1ce" Reedtz har selv ønsket at forlade det hold, han har været med til at bygge op fra bunden.

Han bor således i Stockholm, hvor hans nye hold også har hjemme.

- At bo langt væk fra kontoret og ikke have mulighed for at mødes med dine holdkammerater, mens du skal lave alt på afstand, har føltes ekstra hårdt for mig, siger han.

- Det er blevet åbenlyst for mig, hvor meget jeg savner at have et hold og en organisation tæt på, og hele situationen har gjort, at jeg føler, tiden til at skabe noget forandring og finde mig selv er den rigtige.

- Astralis vil altid være en del af mig og glæder mig til at møde alle igen – på serveren og udenfor, siger han.

'dev1ce'-skiftet er et af de helt store i Counter-Strike-historien. Det mener Casper Due, der Counter-Strike-ekspert og til dagligt træner holdet OG.

- Det er ekstremt stort, og det er et kæmpe chok i branchen. Det er en top 3-spiller i verden, der tager et skridt væk fra dansk sport. Det er uhørt, for vi har ikke rigtig set sådan nogle skifter før, siger Casper Due.

Nicolai "dev1ce" Reedtz har været den helt store stjerne på det Astralis-mandskab, der har vundet alt, hvad der er værd at vinde i international Counter-Strike siden opstarten i 2015.

Og den 25-åriges skifte med øjeblikkelig virkning til konkurrenterne i Ninja in Pyjamas er et stort slag for Astralis' drømme om at blive i verdenstoppen den kommende tid.

- Det er et kæmpe slag for Astralis. Det bliver sværere at erstatte ’dev1ce’, end det for eksempel ville være at erstatte Lionel Messi for FC Barcelona i fodbold. Fordi den måde Astralis spiller på er, at alle har en specifik rolle. Og den rolle, som ’dev1ce’ har er næsten uerstattelig, siger Casper Due.

Nicolai 'dev1ce' Reedtz glæder sig til at komme til at kunne bo i Stockholm og samtidig være tæt på sit hold. Det får han nemlig muligheden for med Ninjas In Pyjamas, der har hovedsæde i netop den svenske hovedstad. (Foto: © Cooper Neill, 2018 Getty Images)

De to esportsorganisationer Astralis og Ninjas In Pyjamas er nået frem til en økonomisk aftale, som betyder, at de ikke vil afsløre detaljerne i. Nicolai “dev1ce” Reedtz skifter med omgående virkning.

- Nicolai har helt fra start været en del af Astralis og holdets kerne, og han har været vital for opbygningen af Astralis-kulturen og holdets historie, siger Kasper Hvidt, sportsdirektør i Astralis.

- Hvis han ikke er den bedste spiller gennem tiden, er han i hvert fald én af dem, og det er absolut ikke en let situation at skulle undvære en spiller og et menneske som ham på holdet, siger Hvidt.

Counter-Strike-ekspert Casper Due forudser, at det nu vil tage noget tid, før Astralis igen kører som en velsmurt maskine i verdenstoppen.

- Deres spil er sat op til, at det er ’dev1ce’, der skal afgøre det for dem. Han har haft meget ansvar på sine skuldre, og det er der nu en anden, der skal overtage. Og det bliver rigtig, rigtig svært for Astralis at finde en, der kan det. Den omstillingsperiode godt blive længere, end man lige går og håber på, hvis man er Astralis-fan, siger Casper Due.