Astralis’ nye stjerner er på bryllupsrejse i Royal Arena: ’De beviser, hvor gode de er’

På hjemmebanen i København er Astralis’ nye hold for første gang i aktion i turneringen BLAST Premier.

For bare 23 dage siden blev 'k0nfig' (t.v.) og 'blameF' (t.h.) præsenteret som Astralis-spillere. (© Astralis)

'Plug and Play'.

Et udtryk, som Dansk Sprognævn i 1992 forklarede som ’en ny pc-teknologi, hvor computeren selv finder ud af, når der tilsluttes nye enheder.’

Bevares, det er næsten 30 år siden, og pc-teknologien har siden da taget et kvantespring eller tre.

Men hos det danske Counter Strike-hold Astralis, der tidligere på måneden skiftede ud på holdet, er udtrykket mere aktuelt end nogensinde.

Spillere, der for mange altid vil være legender, og en træner, der vandt alt værd at vinde, forlod det danske storhold. Og turneringen BLAST Premier, der i denne uge samler tusinde Counter Strike-fans i Royal Arena i København, er første gang, det nye Astralis viser sig frem.

Mange er imponerede. Én af dem Jesper ’Quintin’ Moe, der er Counter Strike-kommentator og -ekspert. Især over de to helt nye spillere, Kristian ’k0nfig’ Wienecke og Benjamin ’blameF’ Bremer, der blev præsenteret for bare tre uger siden.

- Det er solidt. Meget solidt endda. Der er en grund til, at ’blameF’ var blandt de bedste spillere i verden sidste sæson. Han er en af de dygtigste spillere i Danmark.

- Det samme kan man sige om ’k0nfig’. Individuelt er det nogle helt vilde spillere at få ind på holdet, og lige nu beviser de, hvor gode de er, Jesper ’Quintin’ Moe.

I aftes stod Astralis’ fem udvalgte under den enorme scene i Royal Arena klar til at møde storholdet Faze Clan. De tog hver plads på et trin, og da der var mest stille hos tilskuerne, kørte trinnet op.

I et inferno af lysshow, flammekastere og røgkanoner bød København velkommen til det nye Astralis – og de kvitterede med at slå Faze Clan 2-1.

Hvedebrødsdagene

I aftenens opgør skød både Kristian ’k0nfig’ Wienecke og Benjamin ’blameF’ Bremer sig til tops på scoreboardet. Samtidig skød de også enhver tvivl om deres niveau ned under scenegulvet.

Eksperten Jesper ’Quintin’ Moe er imponeret - for det nye hold er godt. Men man kan blive fortryllet og forblindet, når man er nyforelsket.

- I Counter Strike er der en honeymoon period, hvor det meste fungerer lige fra begyndelsen, fordi de andre hold ikke ved, hvad de kan forvente af en ny sammensætning.

- Lige nu ser vi, at Astralis spiller godt, fordi alt stadig er overraskende for de andre hold. Efter et par måneder skal Astralis arbejde mere med nye taktiske aspekter, siger Jesper ’Quintin’ Moe.

Når bryllupsrejsen er ovre, og den første forelskelse har lagt sig, venter der altså et nyt arbejde for det nye hold og ikke mindst den nye træner, Alexander ’ave’ Holdt, der også først blev præsenteret af Astralis for tre uger siden.

Den 33-årige træner Alexander "ave" Holdt har tidligere stået i spidsen for det danske hold North. (© Astralis)

Men hvis man som store dele af den entusiastiske tilskuerskare i Royal Arena holder med det danske storhold, skal man ikke være bekymret, forsikrer Jesper ’Quintin’ Moe.

- De gode takter kommer til at fortsætte. Men opgaven bliver at finde ud af, hvordan de nye spillere skal indgå på holdet. Lige nu lever de højt på honeymoonperioden, men jeg er sikker på, at Astralis også er gode, når det bliver hverdag igen, siger Counter Strike-eksperten.

Et stykke til toppen

Spørgsmålet er så bare, hvor gode de er.

Ved turneringen BLAST Premier i København er otte af verdens bedste hold samlet. Astralis både vandt og tabte i de indledende kampe tidligere på ugen, og derfor er de endnu et par sejre fra at kunne kalde sig finaleklar.

I aften står den på kvartfinale, og selvom det hidtidige niveau har overrasket Jesper ’Quintin’ Moe, står det ikke nødvendigvis skrevet i stjernerne, at første gang bliver lykkens gang for Astralis.

Lukas 'gla1ve' Rossander (t.v.) og Andreas 'Xyp9x' Højsleth er tilbage fra det Astralis-hold, der i en årrække var verdens bedste. (Foto: © Olafur Steinar Gestsson, Ritzau Scanpix)

- Der er for mange stærke hold. De har været overraskende gode ved BLAST, men de kommer næppe til at gå hele vejen. De har allerede gjort en god figur, og det kommer til at fortsætte. Men det er ikke altid nok til at vinde, når man spiller mod verdens bedste hold, siger han.

Et af dem er Heroic, og scenen i aften bliver dobbelt dansk, når Astralis og Heroic mødes i kvartfinalen.

’blameF’, ’k0nfig’ og resten af Astralis dog håbe på, at Royal Arenas hjemmebanepublikum kan hjælpe dem på vej mod finalen ved BLAST Premier, hvor vinderen skal findes i morgen.

Skulle de gå hele vejen, kan de hæve armene og gribe fat i en præmiecheck på mere end halvanden millioner kroner. Og det er da også en slags bryllupsgave.