Astralis smider penge efter talenterne og laver to nye hold

Den danske esport-organisation har lanceret et nyt talentudviklingsprogram.

Astralis har vundet fire majors - det største inden for Counter-Strike. Nu opruster organisationen på talentfronten.

Det drejer sig om at sikre fødekæden, når den danske esport-organisation Astralis Group inden længe begynder at finkæmme Danmark for nye talenter.

Organisationen, der nok er mest kendt for sit Counter-Strike-hold, har nemlig torsdag lanceret et talentudviklingsprogram, der i første omgang kommer til at fokusere på League of Legends samt netop Counter-Strike.

Astralis' Counter-Strike-hold indtager lige nu tredjepladsen på verdensranglisten, men alt har sin tid, og derfor er tanken naturligvis også, at 'Astralis Talent' på sigt skal være den talentfabrik, som kan være med til at skabe de næste danske esports-stjerner, lyder det fra direktør i Astralis Group, Anders Hørsholt.

- På sigt er ambitionen at skabe spillere, der er dygtige nok til at spille med blandt de bedste, hvilket naturligvis potentielt vil være en god forretning. Med tiden vil 'Astralis Talent' gøre det muligt for de professionelle spillere at forholde sig konkurrencedygtige, også når de ikke spiller på A-holdet.

Lukas 'gla1ve' Rossander er for nylig vendt tilbage til Astralis. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

- Samtidig vil de ambitiøse unge talenter kunne drage fuldt udbytte af at være en del af en topprofessionel organisation, hvor de vil kunne konkurrere sammen med og lære af langt mere erfarne spillere, med målet om en dag at spille for A-holdet, siger Hørsholt.

Handler om at gå all in

Ser man nærmere på tallene, så er det måske ikke så mærkeligt, at Astralis nu også vælger at investere markant i netop talentudvikling.

Danmark har nemlig alle forudsætninger for at stikke snuden frem, når det drejer sig om at have optimale betingelser for esport.

Danmark har blandt andet den næstbedste internetdækning i verden, når man sammenligner med lande med over fire millioner indbyggere. Nok ikke helt urelateret har Danmark også, hvis man måler på befolkningstal, flest aktive esports-udøvere.

Det skaber en hel naturlig pulje af unge, talentfulde spillere, der fra en tidlig alder har adgang til de redskaber, som skal til, hvis man vil til tops i en digital verden.

Derfor er det måske også en smule sent, at Astralis melder sig ind i kampen om talenterne, men det har altid først været planen at gøre det, når det rigtige setup var på plads, forklarer sportsdirektør, Kasper Hvidt.

- Helt fra start har vi diskuteret, hvordan vi kan implementere talentudvikling som en del af vores overordnede strategi uden at gå på kompromis i forhold til A-holdenes muligheder, hvor vi tager ressourcer fra vores pro-spillere.

- Når vi gør noget, går vi all in, og vi føler endelig at vi har de nødvendige ressourcer, faciliteter og erfaring, så vi kan gøre det rigtigt for både talenterne og for de eksisterende hold.

Til at køre 'Astralis Talent'-projektet har organisationen ansat tre trænere.

Astralis' Counter-Strike-hold spiller fredag klokken 15.00 i online-turneringen IEM Beijing Haidian mod finske ENCE.