Astralis smider stjerner på porten efter svingende sæson: ’Det er Counter Strike-legender, de siger farvel til’

Det danske Counter Strike-hold Astralis skifter to spillere og træneren efter skuffende Major.

Peter 'dupreeh' Rothmann Rasmussen er en af de spillere, som ikke længere skal spille Counter Strike iført en Astralis-trøje. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

Har man fulgt bare en smule med i esportens verden, har man ikke kunnet undgå at støde ind i Astralis.

Det danske Counter Strike-hold har siden grundlæggelsen i 2016 sat Danmark på verdenskortet inden for computerspil på konkurrenceplan.

Men Astralis er ikke, hvad er Astralis har været. Holdet selv beskriver indeværende kalenderår som 'generelt svingende' og krydret med et tidligt exit i Major-turneringen i mandags, har holdet nu taget konsekvensen.

To af holdets helt store stjerner Peter 'dupreeh' Rasmussen og Emil 'Magisk' Reif er blevet bænket og forlader holdet senest til januar, hvor spillernes kontrakter udløber. Derudover er træner Danny ”zonic” Sørensen også fortid på Counter Strike-holdet. Det bekræfter Astralis i en pressemeddelelse.

Holdets sportsdirektør, Kasper Hvidt, forklarer, at beslutningen var hård men nødvendig at træffe.

- Vi vælger at fremrykke en udskiftning, der oprindeligt var lagt op til i januar for at sikre os den afklarethed og fokus, vi behøver, siger Kasper Hvidt.

- At skifte nu, er den rigtige beslutning for Astralis og over for alle, der følger os. Men når man har kæmpet, grint og grædt sammen, som vi har gjort, er der selvfølgelig også store følelser i spil.

Udskiftningerne kommer da heller ikke bag på Counter Strike-ekspert Nicklas 'BrieF' Jørgensen, selvom de måske kommer en postgang tidligere end forventet.

- Jeg tror simpelthen, at de efter den tamme i indsats ved Major-turneringen i mandags, havde brug for at sende et signal om, at der sker ændringer allerede nu.

Det er kun Lukas ”gla1ve” Rossander (yderst til højre) og Andreas ”Xyp9x” Højsleth (nummer tre fra venstre), som er tilbage fra det oprindelige Astralis. (Foto: LAUREN HURLEY)

De nye er ’de klare valg’

De to stjernespillere Peter 'dupreeh' Rasmussen og Emil 'Magisk' Reif har været med på Astralis' lange rejse, men rejsen stopper tidligere end beregnet, da deres kontrakter først udløber til januar.

De to spillere er bænket og kommer derfor ikke i aktion for Astralis til BLAST-turneringen i Royal Arena, der afholdes i den sidste weekend i november.

I stedet har Astralis hentet to nye danske spillere Benjamin ”blameF” Bremer og Kristian ”k0nfig” Wienecke, der sammen med den nye cheftræner Alexander ”ave” Holdt, skal skyde Astralis tilbage i verdenstoppen.

- Vi tilfører holdet to klassespillere og en ny træner, som kommer med en masse energi og motivation for at bringe os derhen, hvor Astralis skal være: Blandt de bedste i verden og en bejler til alle de største trofæer, siger Kasper Hvidt.

Og selvom det er nogle store sko, der skal udfyldes, så vurderer Nicklas 'BrieF' Jørgensen, at rokaden i Astralis kan være det, som vil bringe det danske mandskab tilbage på sejrssporret.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Astralis har valgt rigtig både træner- og spillermæssigt. De tre nye ansigter er de klare valg, hvis de skal tilbage til verdenstoppen.

En æra er slut

Med afgangen af Peter 'dupreeh' Rasmussen, Emil 'Magisk' Reif og Danny ”zonic” Sørensen, vinker Astralis også farvel til en stor del af det ’oprindelige’ setup. Og selvom Lukas ”gla1ve” Rossander og Andreas ”Xyp9x” Højsleth stadig er at finde på holdkortet, så skal det nye Astralis, ifølge Nicklas 'BrieF' Jørgensen, skabe deres egen epoke.

- Det er Counter Strike-legender, de siger farvel til. De har vundet stort set alt, og er nogle at spillets allerbedste gennem tiden. Så det bliver en ny tid for Astralis, og sammenligningen med det hold, som har vundet alt, kan man ikke lave mere.

Astralis’ sportsdirektør, Kasper Hvidt, har også store roser til overs for trioen, der takker af for det børsnoterede Counter Strike-hold.

- Midt i vores glæde over at have holdet på plads, vil jeg gerne understrege min og vores kæmpe respekt for både Danny, Emil og Peter. De er legender i Astralis, og vil altid stå først i historiebøgerne, når vores fortælling skal skrives, lyder det fra Kasper Hvidt.

- De har været med til at skabe noget helt unikt, og de vil for altid være en del af familien. Uanset hvad de vælger, ønsker jeg dem på vegne af alle i Astralis det allerbedste fremover.