Counter-Strike-holdet North lukker: FC København overtager Fifa-holdet

Coronapandemien betyder at selskaberne bag North er tvunget til at lukke esports-selskabet.

Det er slut med North-spillere bag skærmen, når der i fremtiden skal dystes i CS:GO. Selskaberne bag North har valgt at lukke esportsselskabet. (Foto: Martin Sylvest)

Counter-Strike-spillerne fra det danske CS:GO-hold North skal til at kigge sig om efter en ny arbejdsgiver.

Parken Sport & Entertainment og Nordisk Film, som er selskaberne bag North, lukker nemlig deres fælles e-sportssatsning. Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi nu må lukke den dansk baserede e-sportsvirksomhed North, som har sat et flot aftryk i international e-sport, siger Lars Bo Jeppesen, der er bestyrelsesformand for North og direktør i Parken Sport & Entertainment.

North, som består af hold i både Counter-Strike, Fifa og Apex Legends, blev etableret i 2017, og især Counter-Strike-holdet har vundet nogle store sejre.

Sammen med Astralis har North de seneste år vejret den danske fane højt i adskillige internationele turneringer, kulminerende med sejren i DreamHack Masters i Stockholm i 2018.

Norths Counter-Strike hold består af danske Niklas Gade, René Borg og Kristoffer Aamand samt svenskerne Jonas Olofson, Denis Gutaj og Jimmy Berndtsson.

Spillerne har nu fået lov til at kigge sig om efter andre steder af spille. René Borg skriver således på Twitter.

- På baggrund af de nuværende omstændigheder har jeg fået lov til at se mig om efter andre muligheder. Selvom jeg er ked af nyheden med North, er jeg også motiveret til at bevise, at jeg har det, der kræves for at konkurrere på højeste niveau.

Kunne ikke finde en medinvestor

Det er den globale corona-epidemi, der har tvunget selskaberne bag North til at trække stikket, og både Parken Sport & Entertainment og Nordisk Film vil fremover fokusere på deres kerneaktiviteter.

- Vi har afsøgt markedet for at få en eller flere medinvestorer ombord på projektet, men har desværre ikke fundet det rigtige match.

- Det vil kræve markante fortsatte investeringer at skabe en bæredygtig forretning ude i fremtiden og derfor mener vi, at det eneste ansvarlige for vores samlede forretning er at rette al fokus mod vores kerneforretning i F.C. København, Parken og Lalandia, ligesom Nordisk Film vil fokusere på sine store kerne- og vækstforretninger, forklarer Lars Bo Jeppesen.

Sådan så det ud, da Parken Sport & Entertainment og Nordisk Film lancerede North i 2017. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det er dog ikke helt slut med e-sport i Parken-regi. Fodboldklubben FC København overtager Fifa-delen fra North med henblik på forsat at være en del af eSuperligaen.

Selskaberne meddeler derudover at de øvrige aktiviteter i North vil blive afviklet løbende over den kommende tid.