Danmark forbliver vært for VM i Fifa i 2021: 'Vi er glade og stolte'

FIFAe Nations Cup skal afholdes i København, selvom det i 2020 blev udskudt på grund af corona.

Sådan så landsholdet ud, da Danmark deltog ved FIFAe Nations Cup i 2019 i London. (© Fodboldbilleder.dk)

Der var i maj 2020 lagt op til den helt store e-sportsfest i København, da Danmark skulle være vært for FIFAe Nations Cup, de officielle verdensmesterskaber i konsolspillet Fifa. Det endte med at blive aflyst på grund af covid-19, men nu er der gode nyheder.

Fifa bekræfter nemlig, at København forbliver værtsby for VM i Fifa, når den udskudte turnering skal afholdes fra den 20. til den 22. august.

En beslutning, som administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen, er begejstret for.

- Vi er glade og stolte over, at København forbliver vært for FIFAe Nations Cup 2021. Vi ser frem til at danne ramme om en af verdens største FIFA-turneringer, hvor flere verdensstjerner kommer i aktion inklusiv vores egne danske spillere, siger han.

VM i Fifa blev afholdt for første gang for to år siden i London, hvor det danske hold med Fatih ”FifaÜstün” Üstün og Marcus ”Marcuzo” Jørgensen klarede sig helt til semifinalen. Her endte det desværre med et nederlag til Argentina.

Det franske landshold med spillerne Lucas Cuillerier og Corentin Thuillier kunne efter en finalesejr over Argentina kalde sig vindere af det første FIFAe Nations Cup.

Som værtsnation er Danmark kvalificeret til hovedturneringen på forhånd. De 23 andre pladser ved verdensmesterskaberne skal findes blandt 60 nationer, som om en uge og en måned frem skal forsøge at kvalificere sig.

Ved VM spiller elandsholdene to-mod-to, og holdene bliver inddelt i grupper af fire, hvoraf de to bedste går videre til knockout-kampene. Der kæmpes om en præmiepulje på i alt 2,48 millioner kroner.

Det er derfor en stor begivenhed, der til sommer, kommer til København, og det glæder Jakob Jensen i DBU.

- E-sport er meget populært i Danmark og i resten af verden, hvor den bliver ved med at vokse og udvikle sig. Så det er en stor begivenhed, der kommer til landet.

Sådan så det ud, da Marcus ”Marcuzo” Jørgensen scorede til 1-0 i sin kamp ved landsholdets seneste landskamp, som blev spillet i marts mod Polen:

Interessen for e-sport i Danmark er heller ikke gået ubemærket hen i Fifa, hvor Fifas direktør for eFootball og Gaming, Christian Volk, udtalte følgende, da værtskabet i sin tid blev givet til København.

- Som en nation, der har en stor historie med esport og en fantastisk og entusiastisk fanbase, er Danmark et naturligt valg som vært for FIFAe Nations Cup.

- Vi er glade for at sende FIFAe Nations Cup til Danmark, så vi kan bygge videre på den store succes og interesse, der var omkring den første udgave af turneringen i 2019 i London.

Det er endnu ikke besluttet, hvilke danske spillere der skal repræsentere Danmark ved VM til sommer, men den danske landstræner, Dennis Nordenbøl, kan muligvis blive klogere på VM-holdet, når landsholdet skal i aktion i den kommende weekend.

Lørdag spiller landsholdet nemlig Nordic Invitational, hvor der dystes mod Norge, Sverige og Finland. Du kan følge med i gruppespillet på DRTV, mens finalerne vises på DR2.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk