Dansk stjernetrio takkede nej til Astralis for at blive ’verdens bedste'

Tre tidligere profiler fra det danske storhold Astralis er skiftet til franske Team Vitality.

Team Vitality bliver nu halvt fransk og halvt dansk. (Foto: Team Vitality)

Med skyhøje ambitioner og under mantraet ’To The Stars’ nåede det danske Counter-Strike-hold Astralis stjernerne.

De var stjernerne.

Fem danske spillere under dansk træner vandt på tre år verdens største turnering fire gange, men i 2021 landede Astralis igen på jorden med dalende dominans og et dyk i resultater.

Et for tidligt exit fra major-turneringen i november blev et skelsættende lavpunkt. Spillerne Peter ’dupreeh’ Rasmussen og Emil ’Magisk’ Reif blev sendt ud i kulden. Også træneren Danny ’Zonic’ Sørensen, der flankerede spillerne ved alle fire major-sejre, var fortid i Astralis.

Rygterne om deres fremtid har floreret lige siden, og i raketfart stod der Team Vitality på de fleste.

I dag er den danske trio så blevet præsenteret hos det franske storhold, der inden årsskiftet blev kåret som nummer tre på listen over verdens bedste hold. Peter ’dupreeh’ Rasmussen er glad for, at han ikke længere skal fortælle småløgne om, hvor han skal hen.

Rygterne har været mange og varet længe, og det er næppe noget chok for Counter-Strike-entusiater, at der nu skal stå Team Vitality på de tre danskeres paradedragter, når de træder på scenen i den absolutte Counter-Strike-verdenstop.

- Vi kommer til en topprofessionel organisation, hvor ledelsen tror på os. De vil gerne vinde, og de er ikke bange for at smide penge i projektet, siger 28-årige Peter ’dupreeh’ Rasmussen.

Team Vitality tæller i forvejen kun franske spillere, så der venter ’dupreeh’ og kompagni en ny hver dag, hvor der skal kommunikeres på engelsk.

Men det lever danskeren med, når han sidder på samme side af scenen som Mathieu ’ZywOo’ Herbaut, der er blandt de bedste spillere i nyere tid.

- På papiret er vi i nærheden af at have det bedste hold i verden. Hvis vi rammer niveauet individuelt, og samarbejdet kommer til at fungere, bliver vi verdens bedste hold, siger ’dupreeh’.

Træner Danny 'Zonic' Sørensen (t.v.), Emil 'Magisk' Reif (øverst) og Peter 'dupreeh' Rasmussen (nederst). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nej tak til Astralis

De tre danskere var indtil november en fasttømret del af det Astralis, der dominerede verdenstoppen og gjorde Counter-Strike noget nær mainstream i Danmark.

Men mange kunne ikke genkende holdet inden bruddet. Det kunne Peter ’dupreeh’ Rasmussen heller ikke, og derfor begyndte han i sommer at tænke mod andre himmelstrøg.

- Det var en kavalkade af dårlige resultater og mit eget ønske om at ville prøve noget nyt, siger 'dupreeh'.

Han forhandlede dengang om en ny kontrakt med Astralis. Det gjorde også træner Danny ’Zonic’ Sørensen, og sammen med Emil ’Magisk’ Reif opstod der en ny mulighed.

- Med de problemer, der var i Astralis, og med mit eget ønske om at prøve noget nyt, begyndte vi med nogle samtaler for at se, om det var en mulighed at skrive under med Vitality.

- Jeg lagde meget vægt på, at jeg gerne ville lave noget med Danny (’Zonic’, red.). Astralis ville forlænge med os alle, vi forhandlede alle med dem, men vi besluttede os for at tage videre, siger ’dupreeh’.

Derfor var de ikke en del af det Astralis, der i november indtog en noget nær euforisk Royal Arena i København. Selvom deres kontrakt med det danske hold reelt løb til årsskiftet, var de allerede erstattet, da det nye Astralis nåede en semifinale ved BLAST Premier Copenhagen.

- Det var utroligt svært at sige nej til Astralis. Jeg har haft mine bedste år i karrieren der, og vi har vundet alt, der er at vinde, siger Peter ’dupreeh’ Rasmussen.

Peter 'dupreeh' Rasmussen blev en del af Astralis i 2016. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

På tilskuerrækkerne i Royal Arena så han på nærmeste hold, hvordan han med sine kommende Vitality-kompagnoner var fortid i Astralis. Rygterne florerede, og selvom aftalen allerede var lavet, måtte de af respekt for det franske holds spillere ikke fortælle noget.

Derfor var der også flere spørgsmål fra fans end svar fra spillerne selv.

Var de blevet fyret? Var de blevet bænket? Nu spillede Astralis pludselig godt igen, så var de selv problemet?

- Men det har været en lettelse, for der var mange udfordringer. Spillere var ude med sygdom, og generelt var der meget ustabilitet omkring holdet, siger ’dupreeh’.

Han har stadig stor kærlighed til det danske hold og savner de folk, der var en del af hverdagen i en årrække:

- Selvom vi skilles, som vi gør, er det ikke en dårlig skilsmisse, og der er ikke noget ondt blod.

Mod nye stjerner

I ny dansk-fransk konstellation skal Team Vitality nu være verdens bedste hold, hvis det står til ’dupreeh’.

Det har de niveauet til, forsikrer han. Men der er unægteligt pres på tre de danskere, der erstatter tre franskmænd på verdens tredjebedste hold.

De flytter ikke til Frankrig, men får flere rejsedage i en i forvejen pakket kalender. Og så kommer taktikmøderne til at foregå på engelsk.

Det er udfordringer, men de holder ikke ambitionerne tættere på jorden for ’dupreeh’, der fire gange vandt verdens største turnering med Astralis.

- En major eller to mere til mit eget cv ville da pynte, siger han.