Dansk verdensstjerne havnet i krydsild: Storhold beskylder hinanden for løgn og afpresning

Den danske Counter-Strike-stjerne Nicolai ’Dev1ce’ Reedtz har på Twitter beklaget sin opførsel efter et nederlag.

Nicolai 'Dev1ce' Reedtz er havnet i en kontroversiel situation med sit hold Nip. Efter et nederlag i fredags, har turneringsarrangøren besluttet at kampen skal spilles om. Men modstanderholdet nægter. (Foto: Kevin C. Cox © 2017 Getty Images)

Forestil dig, at Lionel Messi efter et nederlag bryder ud i raseri på sociale medier.

På Twitter beklager han sig over ’lorte-forhold’ under kampen, og at han er ’fucking skuffet’ over dommernes ’amatøragtige håndtering af situationen.’

Og forestil dig så, at turneringsarrangøren to dage efter verdensstjernens vredesudbrud meddeler, at nederlaget er annulleret, og kampen skal spilles om.

Sådan et scenarie udspiller sig lige nu i esportens verden. Her er verdensstjernen ikke Lionel Messi, men derimod den danske Counter-Strike-skarpskytte Nicolai ’Dev1ce’ Reedtz, som spiller for storholdet Ninjas in Pyjamas, Nip.

’Dev1ce’ og Nip tabte fredag 2-1 til holdet Anonymo i den vigtige Flashpoint-turnering, som fungerer som kvalifikation til efterårets Major, verdens største Counter-Strike-turnering.

Nip-spillerne havde tekniske problemer undervejs i kampen, men blev ifølge Nip ’tvunget til at spille videre’ på trods af de tekniske udfordringer. Det fik efterfølgende Nicolai ’Dev1ce’ Reedtz til Twitter-tasterne og Nip til at indsende en officiel klage med ønsket om en omkamp.

- Uvidenheden, stædigheden og den manglende evne til at finde løsninger hos Flashpoint-personalet levede simpelthen ikke op til den standard, vi forventer ved en major-kvalifikationsturnering, skrev Nip lørdag på Twitter.

Og søndag fik Nip så medhold i klagen. Kampen skal spilles om, fordi ’turneringens integritet har højeste prioritet’, lyder meldingen fra Flashpoint.

Ifølge Casper Due, som er Counter-Strike-ekspert og træner for holdet OG, er hele forløbet og beslutningen om en omkamp yderst opsigtsvækkende.

- Det er meget kontroversielt. Der er ingen fortilfælde, hvor så store hold i så stor en turnering skal spille en kamp om. Det vækker virkelig stor debat i toppen af sporten lige nu, siger Casper Due til DR Sporten.

Nicolai 'Dev1ce' Reedtz har på Twitter undskyldt for sin reaktion efter Nips nederlag til Anonymo i fredags. (Foto: Cooper Neill © 2018 Getty Images)

Dansk undskyldning, men fortsat kontrovers

Efter meldingen fra Flashpoint om at kampen mellem Nip og Anonymo skal spilles om, har den danske Nip-stjerne Nicolai ’Dev1ce’ Reedtz på Twitter beklaget sit vredesudbrud over de tekniske problemer i fredagens nederlag.

- Begivenhederne i fredags var ekstremt frustrerende for mig personligt og for hele holdet. Følelserne var på sit højeste, og vi var utroligt skuffede over omstændigheder uden for vores kontrol. På trods af det fortryder jeg styrken og tonen i kommentarerne, jeg kom med mod admin (turneringsarrangørerne, red.), skrev Nicolai ’Dev1ce’ Reedtz på Twitter søndag aften.

- Jeg har allerede undskyldt til de involverede personer. Det er ikke sådan, jeg ønsker at opføre mig, og jeg lover at lade mine handlinger tale for mig for fremtiden.

Beskyldninger om afpresning og løgne

Den danske undskyldning betyder dog ikke, at der nu er lagt låg på sagen. Hvor det før var ’Dev1ce’ og Nip, der udtrykte frustration, er det nu Anonymo, som med utilfredshed har taget imod nyheden om en omkamp.

- Vi bliver i øjeblikket presset af Nip og organisationen bag Flashpoint til at spille kampen om, lyder det fra Anonymo på Twitter.

- Vi har spillet en kamp, som sluttede fair, og som nu er fortid. Det er helt klart for sent at bede om en omkamp.

- Vi er af den overbevisning, at sådan noget som det her aldrig ville ske i andre sportsgrene eller e-sportsturneringer. Vi har ønsket, at alt blev afviklet i en konkurrencemæssig fair play-ånd. Det virker ikke som noget, Nip går op i det overhovedet.

I en pressemeddelelse på Twitter afviser Nip anklagerne om afpresning og manglende sportsmanship og kalder Anonynoms udlægning af sagen for ’chokerende misledende’.

- Vi presser ingen. Løgnene fremsat af Anonymo er skandaløse, skriver Nips vicedirektør, Jonas Gundersen.

Turneringsarrangøren bag Flashpoint meddeler, at Anonymo har fået valget om at spille hele kampen om eller nøjes med at spille kampens tredje og afgørende map på ny.

Der er endnu ikke fundet et nyt kamptidspunkt, og ifølge Nip har Anonymo indtil videre afvist at deltage i omkampen.

Uanset hvordan omkamps-balladen ender, mener Counter-Strike-ekspert og træner for holdet OG, Casper Due, at det er en ’lose-lose-situation’ for danske Nicolai ’Dev1ce’ Reedtz og Nip.

Nicolai 'Dev1ce' Reedtz (anden til højre) har fire gange vundet verdens største Counter-Strike-turnering, en major, med sit tidligere hold, Astralis. (Foto: Norbert Barczyk © imago images / Newspix)

Så sent som i april skiftede ’Dev1ce’ fra det danske storhold Astralis til Nip.

Men den positive opmærksomhed, der på det tidspunkt fulgte med stjerneskiftet, er nu ved at drukne i negativ omtale og omkamps-kritik, vurderer Casper Due.

- Nip taber på det her. Også selvom Nip med rette følte sig unfair behandlet, da holdet blev tvunget til at gennemføre en kamp med tekniske udfordringer. Turneringsarrangørerne indrømmer jo også, at fejlen er deres ved at give Nip medhold i klagen og ønsket om omkamp, siger Casper Due til DR Sporten.

- Men selvom Nip har fået ´ret´, skader det lige nu deres image. For få uger siden fik holdet positiv hype og nye fans med ’Dev1ce’-skiftet. Den stemning er fuldstændig vendt nu. Lige nu er de – retfærdigt eller ej – ved at få påklistret et mærkat som nogle bad boys, der ser stort på sportsmanship og bare vil vinde, koste, hvad det vil.

Taberen af kampen mellem Nip og Anonymo ryger ikke direkte ud af Flashpoint-turneringen. Kampen afgør derimod, om holdene ryger i den fordelagtige turneringshalvdel upper bracket eller den mindre fordelagtige lower bracket.

Nip skulle efter nederlaget til Anonymo, som nu er annulleret, have spillet i lower bracket.