Danske stjerner frikendt i skandale om snyd: ’Der er flere, der stadig ikke tror på os'

En uge efter dommen begynder verdens største turnering i Stockholm.

Heroic-spillerne har været tavse indtil tirsdag. (Foto: Heroic)

Når enden er god, er alting godt.

Men er den så også det for Heroic, der er Danmarks bedste Counter-Strike-hold og nummer fem på verdensranglisten?

Det danske storhold er med, når PGL Major Stockholm begynder i næste uge. En Major, som er turneringen over dem alle i Counter-Strike. Men Heroic har haft svært ved at indstille sigtekornet mod det, det egentlig handler om - nemlig at spille Counter-Strike.

Holdet har været centrum af skydeskiven i en stor skandale, siden deres forhenværende træner i august sidste år blev udelukket for at have misbrugt en fejl i spillet til at snyde.

Siden er der kastet både mudder og røggranater mellem den tidligere træner, Nicolai ’HUNDEN’ Petersen, Heroic-spillerne og hele Counter-Strike-verdenen.

Indtil i mandags, hvor esportens retsinstans, ESIC, endegyldigt nedfældede dom i sagen, så holdkaptajn Casper ’cadiaN’ Møller kunne ånde lettet op.

- Nu ser vi fremad. Det har taget tid og kræfter. Det tager hårdt på folk, når man bliver uretfærdigt anklaget for noget, man ikke har gjort, siger ’cadiaN’.

Holdet bestod dengang af fem spillere foruden træneren ’HUNDEN’, der er blevet dømt for at have snydt. Nikolaj ’niko’ Kristensen har siden også erkendt sig skyldig, mens ’cadiaN’ med de resterende tre holdkammerater har nægtet at medvirke til misbrugen af spillets fejl.

- Mange har anklaget os, og det har ikke været rart. Og så er det svært ikke at sige noget, siger Casper ’cadiaN’ Møller.

Heroic har klappet i indtil i mandags, hvor de på YouTube udlagde deres side af historien. Her indrømmer ’cadiaN’, at han og de tre holdkammerater havde kendskab til regelbruddet, men at de tog afstand til og ikke var en del af det. De er nu frikendt af ESIC, der som domsinstans har ført sagen.

26-årige Casper 'cadiaN' Møller spillede tidligere for det danske hold North. (Foto: Cooper Neill © 2018 Getty Images)

Rapporten fastslår, at der ’ikke er fundet i nærheden af beviser nok til at finde dem skyldige i at overtræde reglerne.’

- Der er flere, der stadig ikke tror på os. Det har været meget hårde anklager, men vi vidste, at vi havde vores på det rene, og derfor er vi også glade for, at alt blev undersøgt helt til bunds, siger ’cadiaN’, der har spillet for Heroic siden 2019.

Nu kan de se frem mod verdens største turnering – og tilbage på holdets største skandale.

Uendelige meninger om, hvad der er op og ned

Det har været et forfærdeligt scenarie at følge med i for ekspertkommentatoren Nicklas ’brieF’ Jørgensen, der er tidligere professionel spiller og træner.

- I et stort kaos har spillerne fået grimme beskeder og beskyldninger. Det er aldrig rart at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort, siger ’brieF’.

- Og i dag er der blandt mange stadig delte meninger om, hvor uskyldige de frikendte spillere er.

’cadiaN’ og holdkammeraterne var bevidste om, at træner ’HUNDEN’ snød.

- Mange mener, at de kunne have stoppet ham tidligere. Mange mener, at de ikke skulle have taget ham tilbage som træner, da han havde udstået sin første straf. Men de er frikendt, og det må vi anerkende, siger Nicklas ’brieF’ Jørgensen, der har kommenteret Counter-Strike i mange år.

Det har taget hårdt mentalt på ’cadiaN’ og kompagni, der har skullet skifte fokus fra computerspil til konstante anklager.

Men ’cadiaN’ er trods det turbulente forløb glad for timingen, fordi sagen er afsluttet lige inden Major-turneringen i Stockholm.

- Det ville ikke være fedt at gå ind til endnu en turnering med uvished, så jeg tror, at det her er det bedste, der kunne ske for os, siger holdkaptajnen.

  • Seneste Major-turneringer var i 2019 - den ene i Berlin. (Foto: TOBIAS SCHWARZ © AFP or licensors)
  • Den anden i Katowice med sejr til danske Astralis, der i dag ligger under Heroic på verdensranglisten. (Foto: Norbert Barczyk © imago images / Newspix)
1 / 2

Fokus på serveren

Heroic-lejren håber selv, at sagen og dens udfald kan give ekstra motivation, når der er to millioner dollar i præmiepenge i Stockholm fra på mandag.

De sigter efter en placering blandt de otte bedste, men ’cadiaN’ understreger, at står de i en kvartfinale, er den målsætning for længst glemt.

- Vi kan love alle vores danske fans, at vi kommer til at give dem en god oplevelse, siger han.

De hører også til i toppen, når man ser på verdensranglisten, hvor de er nummer fem.

Ekspertkommentator Nicklas ’brieF’ Jørgensen rangerer også Heroic helt i verdenstoppen, men et år i orkanens øje kan komme til at sætte sit aftryk.

- Jeg tror, at de kommer svækket til majoren. Det er selvfølgelig godt for dem, at der er faldet straf, men det har været så hårdt et år, siger 'brieF'.

- Mange har spået Heroic til at kunne gå langt. Måske til en semifinale eller en finale. Det ville være så ærgerligt, hvis deres mentale kommer til at spille en negativ rolle efter en hård periode. Jeg håber det ikke, men jeg frygter det desværre.

PGL Major Stockholm begynder på mandag, og foruden Heroic er de danske hold Copenhagen Flames og Astralis med i kampen om verdens mest prestigefyldte Counter-Strike-turnering.