Efter skole napper 18-årige Philip seks timers daglig træning: Drømmen er et liv som esportsstjerne

Sammen med holdkammeraterne fra Tricked Esport deltager Philip Ewald fra mandag til onsdag i slutspillet i den bedste danske Counter-Strike-liga, Elgiganten Ligaen.

Ved siden af skolegangen på Handelsgymnasiet i Lyngby træner Philip Ewald fem til seks timer om dagen med holdkammeraterne fra Tricked. (Foto: RUNE THOMSEN © Tricked Esport)

Forestil dig en hverdag, hvor du står op, spiser din morgenmad og derefter sætter dig ind foran computerskærmen, hvor du skal spille Counter-Strike det meste af dagen. Det lyder meget fedt, ikke?

For Philip Ewald, der i esportens digitale verden går under navnet ’Lucky’, er drømmen netop at manøvrere sig gennem nåleøjet og blive en del af verdenseliten inden for det populære computerspil. Et mål, der selv efter hans egen store beskedenhed at dømme, burde være til at opnå.

- Drømmen er jo at kunne leve af det og spille mod de bedste i verden. Og så vil jeg jo også gerne blive den bedste, siger Philip ’Lucky’ Ewald.

Som 2.g’er på handelsgymnasiet i Lyngby med virksomhedsøkonomi og afsætning på skoleskemaet, lever Philip Ewald dog endnu et udefra set helt almindeligt liv.

Men når skoledagen er omme, og klassekammeraterne holder fri, kan den 18-årige lyngbygenser se frem til fem til seks timers træning med holdkammeraterne fra esportsklubben Tricked. Og så kører møllen ellers igen dagen efter.

- Helt ærligt, så er det lidt hårdt nogle gange. Men at ofre den tid er jo en prioritering, vi alle sammen laver for at komme op på det højeste niveau.

Bedste mand målt på statistikkerne

Træning, træning og atter træning. Der er er ikke så meget hokus pokus i at nå op på niveau med de helt store kanoner fra Astralis og Heroic, hvis man spørger Philip Ewald. Lige nu er der dog en skolegang, der også skal færdiggøres. Men så snart studenterhuen er kommet på hovedet, skal der være fuld fokus på træningen.

- Planen er, at jeg kommer til at give den fuld gas med Counter-Strike for at se, hvor langt jeg kan nå, siger den unge lyngbygenser.

Og kigger man nærmere på den unge mands meritter i den indtil videre korte karriere, burde det heller ikke være uopnåeligt at blive esportsspiller på fuld tid.

I den indeværende sæson af den bedste danske Counter-Strike-liga, Elgiganten Ligaen, sluttede Philip Ewald og holdkammeraterne nemlig på andenpladsen af grundspillet. Det skyldes blandt andet godt spil af Tricked-spilleren, der også kan se sig selv toppe diverse af ligaens ranglister.

- Det er altid fedt at have gode statistikker. Selvfølgelig er det vigtigst at vinde, og det gør vi jo også, så det hænger nok i virkeligheden meget godt sammen.

Tirsdag skal Philip Ewald og Tricked spille semifinale ved slutspillet i Elgiganten Ligaen. (Foto: RUNE THOMSEN © Tricked Esport)

35.000 kr. på højkant i dansk slutspil

Når de fleste andre danskere på mandag kommer hjem fra arbejde, kan de smække stængerne op og nyde følelsen af fyraften. Men det gælder ikke for Philip Ewald. Mandag begynder slutspillet i den bedste danske række i Counter-strike nemlig, og her gælder kun én plads for Tricked-spilleren.

- Vores forventning er at vinde. Selvfølgelig bliver det svært, men vi er sikre på, at vi nok skal vinde, hvis vi spiller vores bedste spil.

Til vinderne af slutspillet uddeles 35.000 kr. i præmiepenge. Et relativt beskedent beløb, hvis man sammenligner med de helt store turneringer, som Astralis, Heroic og de andre store hold deltager i. Men det er ikke pengene, der er Philip Ewalds primære drivkraft.

- Det er selvfølgelig altid lidt motivation at spille for penge, men det er ikke det, vi spiller for. Vi spiller for at komme op blandt de bedste.

Om Philip Ewald får sin drøm om at blive blandt verdens bedste opfyldt, må vi vente med at få svar på. Men med gode præstationer i slutspillet, kan det være, at den unge lyngbygenser kommer et skridt tættere på.

Slutspillet løber af stablen fra mandag til onsdag, og kan følges på DRTV.