Efter ti år er det slut: Danskere kæmper om historiens sidste verdensmesterskab

Der er danskere på begge hold, når GamerLegion og Team Vitaly kæmper om major-titlen i Paris.

19 gange nåede verdens bedste CS:GO spillere at dyste om major-trofæet. (Foto: © LAUREN HURLEY, Ritzau Scanpix)

For ti år siden satte 16 hold sig for første gang foran skærmen for at duellere om titlen som verdens bedste Counter Strike-hold.

Det skete i historiens første såkaldte 'major', der løb af stablen i svenske Jönköping.

I aften, ti år senere, skal to hold dyste om titlen igen - men denne gang for sidste gang.

Historiens 19. major, som bliver spillet i Paris, markerer nemlig enden på en æra. Det verdensberømte spil CS:GO bliver efter turneringen til Counter Strike 2, og derfor er det sidste mulighed for at vinde den prestigefyldte titel i den mest definerende udgave af et af historiens mest populære computerspil.

Finalen står mellem to hold, der har danskere i truppen, nemlig GamerLegion med Frederik “acoR” Gyldstrand på holdet og hjemmebanefavoritterne fra Team Vitality med Peter “dupreeh” Rasmussen og Emil “Magisk” Reif blandt de fem udvalgte.

En finale, hvis betydning man ikke kan være i tvivl om.

- Legender bliver født i majors, og i sidste ende handler det om at blive en legende, siger Counter Strike-ekspert Jesper "Quientin" Moe.

- Den her turnering har en kæmpe betydning for spillerne. Der er alt på spil, og det er sidste chance for at vinde en major i det her spil, så det betyder bare voldsomt meget.

En finale fyldt med historier

Kampen mellem GamerLegion og Team Vitality bliver af eksperter sammenlignet med Davids kamp mod Goliat.

Mens Vitality på forhånd var udråbt som favoritter til at vinde turneringen i den franske hovedstad, har GamerLegion overrasket alt og alle.

- De har hele tiden balanceret på yderste mandat og tabte faktisk sine første to kampe, men siden har de ikke set sig tilbage. De har spillet rigtig flot og har taget alle på sengen, siger Jesper "Quintin" Moe.

- Det er lidt en askepothistorie for GamerLegion, der nærmest er kommet ud af ingenting, hvor ingen havde forventninger til dem, og nu er de pludselig det her halvukendte hold, der står i historiens sidste major-finale.

Nu venter så et møde med en af'klassens tunge drenge' - det stjernebesatte mandskab fra Team Vitality.

Peter "dupreeh" Rasmussen og Emil "Magisk" Reif var med på det Astralis-hold, der dominerede CS:GO-scenen i flere år. (Foto: © LAUREN HURLEY, Ritzau Scanpix)

De to danskere, Emil "Magisk" Reif og Peter "dupreeh" Rasmussen har begge flere majors på CV'et, og sidstnævnte kan faktisk blive den første til at vinde fem i alt, mens han allerede er eneste spiller i historien til at have deltaget ved samtlige 19 majors.

Og hvis ikke det skulle være intimiderende nok for GamerLegions underdogs, så venter der også et møde med franske Mathieu “ZywOo” Herbaut, som anses som værende den bedste spiller i verden.

Og her gemmer sig en nøgleduel i kampen.

- GamerLegion skal stoppe ZywOo, og det bliver op til Frederik “acoR” Gyldstrand, siger Jesper "Quintin" Moe.

- AcoR skal i direkte duel med Zywoo, da de begge spiller med AWP (sniper), så hans betydning bliver enorm. Han skal vise, han ikke er bange for at tage kampen op mod verdens bedste spiller.

- Det bliver helt vildt spændende at se, hvordan han håndterer det, og hans betydning bliver kæmpe og definerende for, hvordan den her kamp former sig.

Franske tårer i vente

Der er ingen tvivl om, at Team Vitality kommer til at have publikum i ryggen, når kampen starter kl 17.00 i aften.

Hele turneringen igennem er det franske hjemmehold blevet båret frem i Paris, hvor de har gjort rent bord i samtlige kampe uden at tabe et eneste map.

Hos Jesper "Quintin" Moe er der heller ingen tvivl om, at favoritværdigheden ligger tungt hos det franske hold.

- Vitality har været en af de store favoritter fra start, og det har de levet op til. De har domineret gennem de sidste to måneder, og her på hjemmebanen har de bare fortsat storspillet. Alt går op i en højere enhed for Vitality.

- De var favoritter inden turneringen, og det er de også i finalen, og jeg ser det mest som, at de kan tabe finalen, mere end at Gamerlegion kan vinde den.

Skulle det lykkes Team Vitality at vinde finalen, forudser Jesper "Quintin" Moe et par rørte franske spillere.

- Hos Vitality er den helt store historie, at Zywoo nu endelig kan vinde den major, han mangler. Han har været verdens bedste i mange år, men han har manglet det her trofæ. Det kan han endelig vinde i dag og endda foran et hjemmepublikum i Paris.

- Lykkes det, så tror jeg, vi kommer til at se nogle grædende franske spillere, slutter han.