En digital sæbeopera med snyd og beskyldninger fylder dansk Counter-Strike

Nicolai 'HUNDEN' Petersen har fået karantæne i to år fra Counter-Strike, men sagaen om den tidligere Heroic-træner fortsætter.

En skilsmisse er sjælden køn.

I Heroic, der siden 2020 har været Danmarks mest succesfulde Counter-Strike-mandskab, har støvet slet ikke lagt sig efter fyringen af træner Nicolai 'HUNDEN' Petersen i slutningen af juli.

Den nu tidligere Heroic-træner blev i august sidste år udelukket fra Counter-Strike i ti måneder af Esports Integrity Commission (ESIC), da det blev afsløret, at han var én af flere, som havde misbrugt en fejl i spillet, som gjorde det muligt at observere holdets modstandere midt under spillet.

Karantænen blev herefter sat ned med to måneder, da Nicolai Petersen selv bidrog til efterforskningen.

Dengang tog Nicolai Petersen selv hele skylden på sig for at have udnyttet fejlen i spillet, og han slog flere gange fast, at ingen af de fem spillere på holdet vidste besked.

Så langt, så godt.

Siden da er 'HUNDEN' vendt tilbage, er blevet udelukket i to år yderligere, fyret, og sparker nu tilbage mod sin tidligere arbejdsgiver for at have kendt til snyden.

Herunder får du et overblik over sagaen, der ikke ser ud til at stoppe foreløbig.

29. april: 'HUNDEN' slår fast, at han handlede alene

Heroic annoncerede i slutningen af april, at Nicolai 'HUNDEN' Petersen var tilbage som træner for Heroic efter at have udstået sin karantæne.

Heroic annoncerer på alle tænkelige platforme, at Nicolai Petersen har udstået sin karantæne, og nu er klar til igen at agere træner for holdet, der på det tidspunkt er placeret som nummer to på verdensranglisten efter at have vundet ESL Pro League Season 13.

Den 29. april, dagen inden karantænen udløb, slår Nicolai Petersen til TV 2 Sport fast, at spillerne ikke kendte til snyden.

- Jeg handlede på min egen bekostning, og jeg blev fristet. Måske gav jeg noget information, der var mere præcist i de her kampe, men spillerne havde altid en stor tro på de ting, jeg sagde. Så nej. Spillerne vidste ikke noget, lød det dengang fra Nicolai Petersen.

Samtidig blev han bakket op af Heroics direktør, Erik Askered.

- 'HUNDEN' er vores dreng, det har vi sagt før, og det vil vi blive ved med. Han har bidraget enomt til ikke blot Heroic, men også hele Counter-Strike scenen, lød det dengang fra Heroics direktør, Erik Askered.

- Vi ved alle, at Nicolai lavede en kæmpe fejl, som ikke repræsenterede, hvad Heroic står for. Han accepterede sin straf, og han har arbejdet hårdt for at den slags fejl ikke vil ske igen.

28. juli: Nej tak til forlængelse

Rygterne svirrer allerede mange steder, hvor Nicolai Petersen bliver nævnt som den næste træner for konkurrenterne fra Astralis, der ser ud til at stå uden træner ved årskiftet, når Danny 'Zonic' Sørensens aftale udløber.

Det er dog ikke de eneste rygter, som trænger sig på. Nicolai Petersen vælger selv at adressere en historie om, at han skulle have have delt taktiske elementer fra Heroic med netop Astralis.

- Jeg kan kategorisk afvise, at jeg har delt Heroics strategier. Jeg har den største respekt for Heroic, og jeg ville aldrig skade organisationen.

- Det materiale, jeg har delt, er anti-strat materiale (modstanderinstruktioner, red.) af modstandere. Dette materiale er blevet delt med kollegaer fra andre som sparring. Vidensdeling er essentiel for mig som træner, når man skal blive ved med at udvikle sig, skrev Nicolai Petersen på sin egen Twitter-profil.

29. juli: Heroic fyrer 'HUNDEN'

Allerede dagen efter falder hammeren, da Heroic selv tager affære efter at have undersøgt sagen.

- Heroic er chokeret over Nicolais handlinger og er dybt triste over måden, han har ladet holdet i stikken.

- I forhold til at bevare sportens integritet for fans og alle andre involverede, er det nødvendigt at klargøre, at sådan en opførsel er uacceptabel og vil have alvorlige konsekvenser, skrev organisationen selv på Twitter.

Samtidig påbegynder ESIC en undersøgelse af sagen. Det er altså anden gang på et år, at Nicolai Petersen bliver undersøgt for at have forbrudt sig mod sportens integritet.

26. august: 'HUNDEN' anklager tidligere holdkammerater

Til TV 2 Sport ændrer Nicolai Petersen nu den forklaring, han har holdt fast i siden sidste sommer.

Han handlede ikke alene, og flere af spillerne hos Heroic vidste godt, at der var snyd involveret, lyder den nye anklage.

- Nogle af spillerne var klar over det. Jeg vil ikke sætte navne på, da jeg synes, det er op til spillerne selv.

Joachim Haraldsen, CEO for Heroic, fulgte anklagen op på skrift til TV 2 Sport.

- Nu ændrer han sin forklaring, efter han blev fyret fra holdet i juli og ganske kort tid forinden, ESIC kommer med deres afgørelse i den verserende sag i morgen.

-Nicolai Petersen svigtede sine holdkammerater ved at snyde, han svigtede dem ved at dele fortrolig og følsom information med en stor konkurrent, og han svigter dem nu en tredje gang ved at forsøge at give dem skylden for hans gerninger, skriver Joachim Haraldsen til TV 2 Sport.

27. august: To års karantæne en realitet

Nicolai Petersen bliver af ESIC idømt en karantæne på to år, efter sagen i en måned er blevet undersøgt.

I en pressemeddelse skriver ESIC, at danskerne har overtrådt det etiske adfærdskodeks.

- Mr. Petersen, der på daværende tidspunkt var ansat som træner for Heroic, sendte strategisk hold-information digitalt gennem Google Drive-appen til en medarbejder fra et konkurrerende hold, skriver ESIC blandt andet.

Samtidig fortæller TV 2 Sport for første gang, at det var Astralis, der var i den modtagende ende, men at dokumenterne aldrig blev åbnet.

Nicolai Petersen fortæller samtidig, at han har følt sig truet af ledende medarbejdere i Heroic under sin sidste tid hos organisationen, men det har Joachim Haraldsen, CEO, ikke meget til overs for.

- Nicolai blev i dag suspenderet for anden gang af ESIC for uetisk opførsel. Alligevel fortsætter han med at bebrejde alle andre end sig selv. Dette er en forlængelse af den adfærd, Nicolai har haft, lige siden han fik endnu en chance hos Heroic.

6. september: Heroic klapper i

På et virtuelt pressemøde inden ESL Pro League møder Heroic pressen, der ad flere omgange forsøger at spørge ind til de beskyldninger, som Nicolai Petersen har rettet mod tidligere spillere.

Ingen af spillerne har dog lyst til at svare på spørgsmålene, mens journalisterne i stedet bliver opfordret til at 'holde humøret højt'.

'Der vil ikke blive svaret på spørgsmål omkring situationen,' lyder det fra de fremmødte Heroic-spillere.

Heroic spiller netop nu ESL Pro League Season 14, hvor de altså er forsvarende vindere. Holdet spiller kvartfinale torsdag.