En VM-plads lurer i horisonten for vinderen af årets Fifa-brag på dansk grund

eSuperligaens stjerner dyster søndag om en præmie, der er mere værd end kontanter.

Marcus 'Marcuzo' Jørgensen (til højre) fra FC København er en af favoritterne til eSuperligaen Finals søndag. (Foto: Claus Fisker © Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

365.000 i præmiepenge og en plads i kvalifikationen til VM.

Nej, det er ikke nogen dårlig julegave, der er på højkant, når vinderen af årets eSuperliga søndag skal findes.

I sæson fem har de danske Fifa-spillere dystet på kryds og tværs, jublet og sørget med joysticks i hånden for at nå frem til finalen.

For Jacob Nørmark, Fifa-ekspert hos Viaplay, har denne sæsons eSuperliga været den bedste af slagsen hidtil. Niveauet hos spillerne er steget, men det samme er det personlige udtryk, som er med til at få tingene ud over rampen.

- Der er ingen tvivl om, at spillerne brænder mere igennem på skærmen nu end tidligere.

Marcus 'Marcuzo' Jørgensen og August 'Agge' Rosenmeier har tidligere vundet sæson to af eSuperligaen for FC København. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)

- Det er noget helt andet at sidde på scenen kontra, når de sidder derhjemme. Vi har haft flere debutanter i den her sæson, og de er langt mere klar nu.

- Samtidig har præmien med en plads i kvalifikationen til VM også fået klubberne til at investere mere i at vinde ligaen, og det hiver dansk Fifa op på et niveau, som det ikke har været på før, siger Jacob Nørmark, der ikke tør spå om, hvem der tager titlen.

Han har dog et godt øje til især to hold.

- Jeg tror, at Vejle, som er forsvarende mestre, er favoritter. Men FC København med Marcus 'Marcuzo' Jørgensen og Mikkel'LordHjorth' Bach kan også meget vel tage den.

Den klart vigtigste sæson

21-årige Marcus 'Marcuzo' Jørgensen er vant til at tage favoritrollen på sig, og han har da også stået der før. Tidligere har han vundet eSuperligaens sæson to, så han kender presset og tøver ikke med at kalde dette års finale for den vigtigste hidtil.

Især fordi præmien i år altså kan være lig med en plads til VM senere.

- For mig personligt er det her den klart vigtigste sæson, fordi playoff-pladsen til VM er kommet. Jeg kan godt lide at spille her i Danmark, men der er ingen tvivl om, at jeg har større ambitioner end det, så jeg går hårdt efter at vinde i år.

- Jeg ser også os selv som favoritter. Vi har haft et godt grundspil, og det er kun os og Vejle, som har været med i alle fem sæsonfinaler, så det bliver tæt, siger 'Marcuzo'.

Marcus "Marcuzo" Jørgensen før sæsonfinalen i eSuperligaen i april 2019. FC København har været i samtlige fem sæsonfinaler. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)

Landstræneren kigger med

Fra sidelinjen har Danmarks landstræner i Fifa, Dennis Nordenbøl, fulgt ivrigt med i en sæson, der har vist, at for at skulle repræsentere Danmark, så skal man kunne stå for presset.

Og det er der rigeligt af i finalestudiet på søndag, når vinderen skal findes. Derfor kigger landstræneren også godt efter, når kampene først bliver fløjtet op.

Selve præstationerne og resultaterne er dog langt fra det eneste, som tæller.

- Lige nu kigger jeg meget efter dem, der har gjort sig bemærket med det nye spil. Men især deres mentale aspekt, når de spiller. Hvor meget brokker de sig, når tingene ikke kører? Hvor meget kommer de ud af fokus over tilfældige ting, og kan de mentalt rejse sig igen?

- Når de sidder og spiller på scenen, kontra derhjemme, så er der stor forskel, lyder det fra landstræneren, der har den svære opgave at lave de konstellationer, som kan bringe Danmark til tops i Fifa.

I eSuperligaen spiller man solo, mens man på landsholdet spiller to og to, og den slags giver udfordringer.

- Der er mange aspekter, som skal passe sammen. Kommunikation og evnen til at indordne sig efter sin makkers spil, og det kan godt være svært. Det er så mit job at kunne finde dem, der kan det, siger Dennis Nordenbøl.

eSuperligaen Finals spilles søndag. I kvartfinalerne mødes AGF og Lyngby, Vejle og FC Midtjylland, AaB og Esbjerg samt FC København og Randers.