Et nyt dansk superhold på vej? Danske CS-spillere starter rejsen mod toppen fra bunden

Fem danske Counter-Strike-spillere uden hold er gået sammen om at forme et nyt.

Philip 'aizy' Aistrup, her for North tilbage i 2017, er gået sammen med sine tidligere holdkammerater for at lave et nyt hold. (Foto: Martin Sylvest)

Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til.

Således kan medlemmerne af Danmarks nyeste Counter-Strike-hold i hvert fald trøste hinanden, indtil de har fundet nogen, som vil være med til at betale gildet.

Philip 'aizy' Aistrup, Nicklas '⁠gade' Gade, Markus 'Kjaerbye⁠' Kjærbye, Johannes '⁠b0RUP⁠' Borup og Frederik '⁠Fessor⁠' Sørensen er navnene på de fem holdkammerater, der er gået sammen om at nå nye højder på den internationale Counter-Strike-scene.

Har holdet så et navn? Projektet er stadig så nyt, at det endnu ikke er fastlagt, lyder det fra holdets mest rutinerede herre, Philip 'aizy' Aistrup.

- Det må gerne være noget sjovt, som folk må grine lidt af, indtil vi finder en klub, som vi kan repræsentere, siger 'aizy'.

Årsagen til at de fem er gået sammen om at skabe et Counter-Strike-hold, men altså ikke være karakterer i en serie af børnebøger, er egentlig ligetil.

Tre af holdets spillere, 'aizy', 'gade' og 'Kjaerbye', er tidligere holdkammerater i North, en af de største e-sportsatsninger i Danmark, der havde Parken Sport og Entertainment samt Nordisk Film som ejere.

Organisationen valgte dog at lukke ned for alle aktiviteter sidste måned, og derfor står både 'aizy' og 'gade' uden hold, mens det samme er tilfældet for deres tidligere holdkammerat 'Kjaerbye', der i januar blev bænket hos det internationale hold Faze Clan.

Markus 'Kjaerbye' Kjærbye har tidligere repræsenteret Faze Clan, North og Astralis. (Foto: Kevin C. Cox © 2017 Getty Images)

Det er derfor ikke en flok af glade amatører, der nu sigter efter toppen.

- Vi er fire spillere, som har et højt individuelt niveau, og som kender hinanden og har været en del af toppen i flere år. Samtidig har vi så fået 'Fessor' med, som mange spår bliver den næste stjerne.

- Det kommer til at kræve noget hårdt arbejde og en høj motivation. Det kræver rigtig meget at være med, hvor det er sjovt. Alle skal være på og have den samme vision, og hvis alle er enige om det, så skal vi forhåbentlig nok komme frem, siger Philip 'aizy' Aistrup.

Intet pres

Selv om kampformen ikke er helt på plads for fire af holdets spillere, så er der til gengæld godt med glæde i at have fundet sammen om et nyt projekt.

De tre tidligere North-spillere er alle kontraktligt bundet, og skal derfor købes fri, mens det samme gør sig gældende for Johannes 'b0RUP' Borup, der i februar blev bænket af et andet dansk hold, Heroic.

Det nystartede hold håber at finde en organisation, som vil betale gildet, så de kan konkurrere med de absolut bedste i international Counter-Strike. (Foto: MARIUS BECKER)

Philip 'Aizy' Aistrup blev selv bænket af North i efteråret af økonomiske årsager, da organisationen gerne ville sælge ham for at få lidt knaster i den slunkne klubkasse, men for et par af de andre har det været præstationerne, der har været udslagsgivende, og det pres skal de ikke døje med på det endnu unavngivne hold.

- Her er der intet pres, og det har en kæmpe faktor. Det kan man bruge til at vende det til noget rigtig positivt, og det tror jeg, vi kommer til at se. Det hjælper rigtig meget, at vi kender hinanden socialt, selv om det kan lyde plat. Vi behøver ikke lære hinanden at kende på samme måde, så på den front har vi sparet rigtig meget tid.

- Vi har mange af de samme værdier, og vi synes det ville været et godt fit at starte noget og så se, hvor det fører hen, siger Philip 'aizy' Aistrup.

Planen for det nye danske Counter-Strike-hold er endnu ikke på plads, men holdet vil forsøge at spille sig ind i diverse kvalifikationsturneringer i løbet af foråret.