FIFA-verdenen har ventet i spænding på ung dansker: 'Han er et niveau over alle'

16-årig dansker kan blive verdens bedste FIFA-spiller. Nu har han vundet sin første store turnering.

Danske Anders Vejrgang er godt på vej til at blive en af verdens bedste FIFA-spillere. (Foto: Steen Klitgaard)

Anders Vejrgang er netop landet i Billund lufthavn. Siden han i sidste uge forlod Danmark, er han blevet en titel rigere og en byrde mindre, efter han i weekenden vandt eBundesliga med sit hold, RB Leipzig.

Hans navn klinger måske ikke velkendt i dit øre endnu, men i FIFA-verdenen er han allerede, i en alder af blot 16 år, et veletableret navn.

Han blev spået til at blive det helt store FIFA-navn, da han som 14-årig bankede den daværende verdensmester 7-0.

Samme år skrev den unge dreng fra Hjørring kontrakt med den tyske klub RB Leipzig, som er en af de bedste FIFA-hold i verden.

Det varer nok ikke længe, før Anders Vejrgang skal bruge et pokalskab til sine Fifa-triumfer. (Foto: Steen Klitgaard)

Men han har indtil nu måttet vente med at konkurrere professionelt for klubben, da man skal være fyldt 16 år for at spille med i de store turneringer.

For to måneder siden rundede Anders Vejrgang den gyldne alder, og siden da har FIFA-verdenen ventet i spænding på at se, om han nu også kunne præstere på den helt store scene, fortæller FIFA-kommentator og ekspert Jacob Nørmark.

- Der er mange, der havde forudset at Anders Vejrgang også ville vinde, når det virkelig gjaldt. Men det er langt fra nemt under det store pres, som han naturligvis er under, siger Jacob Nørmark og tilføjer:

- Og han kører ovenikøbet stilen videre og totalsmadrer sine modstandere. Selv i hans første store finale, som han vinder 7-0. At han kan gøre det, er helt suverænt, siger eksperten.

Vejrgangs store finalesejr var med til at sikre Leipzig-holdet titlen som vindere af FIFA 22 eBundesligaen.

Men selvom danskeren var overlegen, var han på intet tidspunkt afslappet i løbet af de to gange seks minutter, som kampen varede, siger han til DR Sporten.

- Det var en vild oplevelse.

- Det er faktisk sjovt. Jeg følte mig ikke sikker på noget tidspunkt, selvom jeg var langt foran. For hvis modstanderen bare scorede ét mål, var jeg bange for at blive alt for nervøs.

Anders begyndte med at spille Fifa som 5-årig, og har nærmest haft controlleren i hånden lige siden. (Foto: Steen Klitgaard)

Større end Delaney

Mere end 250.000 følger Anders Vejrgang på Instagram, hvilket er flere end den danske landsholdsspiller i fodbold Thomas Delaney.

I en tidlig alder har han allerede formået at skabe sig et brand, som han kan leve af via de sociale medier og livestreaming-tjenesten Twitch.

- Han har allerede opnået det, mange FIFA-spillere drømmer om, inden hans karriere for alvor er begyndt, siger Jacob Nørmark.

Netop den store omtale og de høje forventninger har fået danskeren til at sætte endnu højere forventninger til sig selv.

- Det var vigtigt at kunne bevise overfor mig selv og omverdenen, at jeg også kan vinde under stort pres, siger Vejrgang.

Hvad der helt præcist gør, at Vejrgang trods sin unge alder er sine modstander overlegne, er ikke sikkert.

Han mener selv, at han tænker en tand hurtigere end dem. Og det er også det FIFA-kommentator og tidligere spiller Jacob Nørmark ser, når han følger med i Vejrgangs kampe.

- I FIFA-verdenen har jeg aldrig oplevet noget lignende. Han er virkelig hurtig og altid tre-fire træk foran alle de andre, siger Jacob Nørmark.

Udover den tyske klub Leipzig spiller Anders Vejrgang også med på det danske FIFA-landshold.