Glem lige Counter-Strike-kanonerne et øjeblik: Astralis' Fifa-hold er klar til 'at brænde den af' i alternativ VM-finale

August 'Agge' Rosenmeier og Fatih Ustun fra Astralis spiller søndag klub-VM-finale i Fifa.

Konsolspil er den korteste afstand mellem to mennesker, eller hvordan er det nu?

Søndag eftermiddag er det i hvert fald afstanden mellem Astralis og et stort trofæ, når esports-holdet spiller klub-VM-finale i FIFA21 mod italienske Mkers.

Også online-verdenen er ramt hårdt af corona, og derfor måtte årets officielle klub-VM opdeles i seks forskellige geografiske zoner, hvor danskerne røg i Zone 4, som var den stærkest besatte af alle med hold som Manchester City og Schalke 04.

Herfra er danskerne nu gået hele vejen i finalen ved FIFA eClub World Cup 2021, der spilles søndag klokken 14. Du kan følge finalen live her.

- Vi har jo ikke vundet noget endnu, men det er selvfølgelig en fed følelse igen at skulle spille en af de store finaler. Alt er på spil og man har alt at vinde i sådan en kamp, så vi brænder den selvfølgelig helt af, når vi står der, siger August 'Agge' Rosenmeier, der sammen med Fatih Ustun repræsenterer Astralis i finalen.

Begge Astralis-spillere er erfarne på det helt store scene.

- Både Fatih og jeg har prøvet at vinde VM før, og det er noget af det største, der findes. Samtidig er det vores første finale sammen, og det er Astralis’ første store finale som hold, så det er noget helt specielt for alle i organisationen, siger 'Agge'.

Den alternative turneringsstruktur betyder også, at der kåres en klub-VM-vinder i hver af de seks tidszoner. Så et meget alternativt VM, der med inddelingen - i hvert fald for Astralis' vedkommende - i denne omgang velsagtens kan betragtes som et EM.

Måske der på et senere tidspunkt bliver mulighed for at samle de seks vindere og gøre hele VM-boet op? Hvem ved.

'En stærk kombination'

Finalemodstanderen Mkers blev i 2018 nummer tre ved klub-VM, og danskerne mødte dem også i gruppespillet, hvor det blev til en uafgjort.

I kvart- og semifinalen mødte Astralis italienske Genoa og AC Monza, så det bliver et hattrick i modstand fra støvlelandet, når Mkers venter i finalen. Hertil nåede Astralis' kommende modstander ved at slå Schalke 04 i semifinalen. Bonusinfo: Schalke 04 mødte inden da Team Gullit, som er ejet af Ruud Gullit, den legendariske hollandske fodboldspiller. Jo, jo.

Astralis er mest kendt for sine Counter-Strike-stjerner, men det danske esportshold råder også over et hold i League of Legends, der ligger nummer otte i Europa. Og så selvfølgelig Fifa-holdet, der ud over finalisterne Rosenmeier og Ustun tæller Roee Feld og brasilianeren Stephanie 'Teca' Louana, der er uofficiel verdensmester for kvindelige spillere.

- Det er bare altid noget helt specielt, når der står en World Cup-titel på spil, siger August 'Agge' Rosenmeier (tv.), der sammen med Fatih Ustun (th.) søndag spiller klub-VM-finale i FIFA21 for danske Astralis.

August 'Agge' Rosenmeier, den ene af Astralis' to finalespillere, indstillede faktisk midlertidigt karrieren i 2019 og tog en pause, men i oktober sidste år vendte den tidligere verdensmester tilbage og skrev kontrakt med Astralis.

Og nu er topformen ved at være der, fornemmer man.

- Jeg har selv spillet noget af det bedste længe, og jeg føler mig rigtig godt tilpas. Samtidig har Fatih spillet på et helt sindssygt niveau. Han er en af de mest scorende spillere i Europa, og der er altid fuld angrebslyst, når han spiller. Jeg er måske bedre til at spille på procenterne og resultatet, så vi er en virkelig stærk kombination, siger August 'Agge' Rosenmeier inden klub-VM-finalen.