I sidste sæson blev han mester med Hobro. Nu har dansk teenager taget stort skridt mod VM i Fifa

Emil Klenke vandt i weekenden den første majorturnering i Fifa 22.

17-årige Emil Klenke repræsenterer Brøndby eSport ved de store internationale Fifa-turneringer. (Foto: © Brøndby eSport)

Du kan bare kalde mig 'Klenke', er nogle af de første ord, der flyver ud af munden på ham.

Som regel tiltaler man folk ved fornavn, men ikke når det gælder Emil. Eller undskyld 'Klenke'.

For den 17-årige gymnasieelev har gjort sig bemærket i Fifa-kredse med efternavnet, eller rettere brugernavnet 'Klenke'. Særligt i weekenden hvor han vandt den første af i alt fire majorturneringer i det populære fodboldspil.

Dermed ligger den talentfulde dansker nu godt til i det ranglistesystem, der afgør, hvem der skal spille playoffkampe om at komme til VM i 2022.

- Det føles utroligt dejligt. Det handler om at komme videre til playoff, hvor du kan kvalificere dig til VM, hvilket alle professionelle går efter, siger Emil Klenke til DR Sporten.

Og så kan det godt være, at præmiepengene for at vinde sådan en majorturnering er gode, men det er ikke det væsentlige. Det er drømmen længere ude i horisonten, der fylder for den talentfulde Fifa-spiller.

- Man vinder selvfølgelig nogle penge, men det er også bare utroligt stort at vinde, for jeg vil gerne VM, siger Klenke.

I sidste sæson var 'Klenke' iført en anden eSuperliga-trøje. (Foto: © Brøndby eSport)

Tog fusen på ligaen og sin arbejdsgiver

Ingen havde rigtig hørt om ham, før han i sidste sæson blev udlejet til eSuperliga-holdet Hobro IK eSport.

Inden da havde han været en del af Brøndbys talenthold, så da muligheden for et lejeophold bød sig, slog han til.

- Det var stort for mig, for jeg havde ikke prøvet noget endnu. Og eSuperligaen er det største indenfor dansk Fifa, så det ville jeg vildt gerne prøve kræfter med. Det var en god måde at vise sig frem på og vise, hvad jeg kunne, siger han.

Her førte han Hobro hele vejen til finalen i den danske liga, hvor han pudsigt nok skulle møde sin arbejdsgiver. Brøndby.

- At sidde i en finale mod det hold, man er udlejet fra, var da en mærkelig følelse. Men inden finalen havde vi snakket om, at jeg bare skulle tænke, at det var et andet, siger 'Klenke' om finalen, der blev spillet i juni i år.

Den udlejede teenager tog med holdet fra Hobro fusen på storholdet fra Vestegnen og vandt det danske mesterskab. En 'vildt mærkelig følelse' ifølge Klenke selv, der blev kåret til årets gennembrud i sæsonen.

Derfor var det ikke overraskende, at Brøndby gav ham en chance på opstarten af det nye spil, Fifa 22, der udkom i oktober måned.

Her har det taget fart, senest med søndagens succes, og sådan må det gerne fortsætte, står det til Emil Klenke.

- Mit mål er at gå fuldtid på Fifa og leve af det. Jeg elsker at lave det, og det var også derfor, jeg startede.

Danske August Rosenmeier fik i 2014 overrakt VM-trofæet af den brasilianske fodboldstjerne Ronaldo. (Foto: © TASSO MARCELO)

- Jeg går i 1.g på gymnasiet lige nu, så det kræver en god balance mellem det og så at spille professionel Fifa, for det kræver mange timer at være med i toppen, siger Klenke, der bruger fem timer dagligt med controlleren i hånden og øjnene fastlåst på skærmen.

Lykkes det Klenke at gå hele vejen, vil han blive den tredje dansker, der kan kalde sig verdensmester i Fifa. I 2014 vandt August 'Agge' Rosenmeier VM i Rio de Janeiro og i 2016 blev Mohamad Al-Bacha verdensmester i New York.