Se Fifa-fænomenets 6 kasser: 15-årige Vejrgang trådte ind på landsholdsscenen med storsejr

Den danske Fifa-komet Anders Vejrgang vandt sin første kamp i den røde landsholdstrøje.

15 år, af landstræneren erklæret en af verdens bedste, kontrakt med eBundesligaklubben RB Leipzig, og så var han i 17 uger eller 535 kampe ubesejret i konsolspillet Fifas weekendturnering.

Anders Vejrgang fra Hjørring har etableret sig som en af verdens bedste Fifa-spillere og fik lørdag eftermiddag endelig snust til en forhåbentligt lang landsholdskarriere i den røde trøje for det danske eFodboldlandshold.

Det eneste problem er bare, at han ikke er gammel nok til at spille med i Fifas officielle turneringer, da kravet er en alder på 16 år. Derfor kan han ikke spille officielle landskampe eller konkurrere ved verdensmesterskaberne i Fifa.

Vejrgangs første landskamp i den røde landsholdstrøje blev derfor en uofficiel en af slagsen ved landsholdets træningslejr i Slagelse, hvor kulminationen var venskabskampen mod det polske landshold.

Anders Vejrgang slog i 2020 verdensmesteren i Fifa fra 2019 to gange. (Foto: © RB LEIPZIG, Scanpix)

Danmark vandt opgøret med 3-1 i kampe med de danske spillere August 'Agge' Rosenmeier, Marcus 'Marcuzo' Jørgensen, Frederik Fredberg og Mikkel 'LordHjort' Hjort i aktion.

Vejrgang fik lov at lukke ballet med sin første - dog uofficielle - landskamp for Danmark, og det blev et særdeles målrigt et af slagsen, som du kan se øverst i artiklen. Han viste flere gange smagsprøver på sin Fifa-kunnen i 6-3-sejren, og det var ved flere lejligheder helt tydeligt at se, hvorfor han er blandt verdens bedste.

Et stempel den danske landstræner Dennis Nordenbøl satte på ham tilbage i november, da Vejrgang stadig kun var 14 år.

- Han er uden tvivl blandt verdens bedste. Hvis han var gammel nok til at deltage i turneringerne, så ville man 100 procent regne med ham i en top-3.

Vejrgang selv har da også et ganske simpelt mål for øje, hvilket han fortalte om efter sin første landskamp.

- Jeg håber og regner med, at jeg er lige så god, når jeg skal spille de store turneringer.

Og hvad er dit største mål?

- At vinde VM, kom det resolut fra den 15-årige.

Du kan høre hele interviewet med Anders Vejrgang i videoen:

'Jeg skal bare vinde med fem'

Og det med VM-titlen er måske ikke helt urealistisk endda. I løbet af 2020 spillede han nemlig to kampe imod verdensmesteren fra 2019 Mohammed 'MoAuba' Harkous, hvor han vandt henholdsvis 6-0 og 7-0.

Fifa-eksperten Jacob Nørmark er da heller ikke i tvivl om, at der skal forventes meget af det danske Fifa-fænomen.

- Det er et talent, som vi i Danmark og ej heller på verdensplan har set. Han har været god igennem flere sæsoner. Det kulminerede med hans weekendliga-rekord på 535 ubesejrede kampe, og den rekord, tror jeg aldrig, vil blive slået, siger Jakob Nørmark.

Når Anders Vejrgang (nederst til højre), som her ses med sine holdkammerater i Leipzig, bliver 16 år, så kan han deltage ved verdensmesterskaberne i Fifa. (Foto: © RB LEIPZIG, Scanpix)

- Han virker til nogle gange at være et par skridt længere fremme, så han udmanøvrer modstandere på måder, verden ikke har set før. Det er, fordi han oppe i hovedet er sådan lidt Rain Man-agtig. Han kan se tingene længere fremme, end vi andre kan.

Kravene til ham selv er i den grad også store og udover at melde ud, at alt andet end et verdensmesterskab ville være en skuffelse, så viste han også under sin landskamp tegn på, at en føring på 6-2 absolut ikke er nok.

- Jeg skal have et mål mere. Jeg skal bare vinde med fem, sagde han til landstræner Dennis Nordenbøl kort efter scoringen til 6-2.

En scoring, der kom på et tidspunkt, hvor Vejrgang havde skiftet opstilling, så han spillede med fire angribere.

Du kan se episoden i videoen:

Der er ingen tvivl om, at viljen og lysten er stor, og ifølge Jacob Nørmark har landsholdssamlingen været et vigtigt skridt for den unge komet.

- Personligt giver det ham en blåstempling af, at han føler, at han er én af de bedste i landet og også får anerkendelsen for det. Det kan også give ham mulighed for at søge ny viden på det mentale, hvor han har rigtig store stjerner at kunne læne sig op ad på landsholdet, siger Jacob Nørmark.