Storhold og stjernespillere udelukket på livstid i esport

Det kinesiske esport-hold Newbee er blevet udelukket på livstid fra spillet Dota 2.

Siden 2014 har det kinesiske esport-hold Newbee indtjent omkring 80 millioner kroner i præmiepenge – de fleste vundet af deres Dota 2-hold. Men det er slut nu. (Foto: SAI AUNG MAIN)

Forestil dig, at Liverpool og holdets stjernespillere som Mohamed Salah, Virgil Van Dijk og Sadio Mané ikke længere måtte spille med i Premier League eller Champions League. De blev bandlyst. Udelukket fra sporten på livstid.

Et sådan opsigtsvækkende scenarie er netop blevet til virkelighed i esport. Her er det kinesiske storhold Newbee blevet udelukket på livstid fra spillet Dota 2.

Dota 2 er et af verdens største spil inden for esport. Siden 2014 har Newbee indtjent omkring 80 millioner kroner i præmiepenge – de fleste vundet af deres Dota 2-hold. Men det er altså slut nu.

For søndag offentliggjorde Valve, som er spiludvikleren bag Dota 2, at Newbee ’omgående og permanent’ er udelukket fra alle turneringer arrangeret af Valve.

I grafikken ovenfor kan du se et udklip fra et spil Dota.

Udelukkelsen på livstid hos Dota 2-giganten Valve kommer i kølvandet på, at Newbee allerede sidste år fik livstidskarantæne fra nationale kinesiske turneringer. Med den nye udelukkelse er Newbee nu også bortvist fra de største internationale turneringer.

Det er ikke længe siden, at Newbee var blandt verdens allerstørste og mest succesfulde Dota 2-hold. Men nu er holdet helt ude i kulden.

Fem spillere sortlistet

Udelukkelsen skyldes, at Newbee sidste år blev afsløret i matchfixing i en kamp mod holdet Avengerls.

Da sagen kom frem sidste år, benægtede Newbee anklagerne.

- Siden etableringen af Newbee som esports-klub har holdet aldrig nogensinde deltaget i snyd eller matchfixing, lød det ifølge Reuters fra Newbee.

Men karantænerne fra forskellige turneringer og organisationer er blevet flere og flere. Og med livtidsudelukkelsen fra selve spiludvikleren bag Dota 2 er det ikke kun holdet, som nu er sortlistet. Det samme er de fem spillere, som var i aktion for Newbee i den matchfix-mistænkte kamp.

Dermed kan nogle af sportens allerstørste stjerner altså ikke længere spille med i flere af de største turneringer i verden.

De fem spillere, som af Valve nu er udelukket på livstid i Dota 2, er Xu "Moogy" Han, Yin "AQ" Rui, Wen "Wizard" Lipeng, Yan "Waixi" Chao og Zeng "Faith" Hongda.

Sådan så det ud, da der blev spillet VM i Dota 2 i Shanghai i 2019. (Foto: ALY SONG © Scanpix)