Superstjerne vender hjem til Danmark for igen at blive verdens bedste skarpskytte

Counter Strike-profilen Nicolai "dev1ce" Reedtz skifter fra svenske Ninjas in Pyjamas til Astralis, hvor han tidligere har haft stor succes.

I 2019 var Dev1ce med, da Astralis vandt holdets tredje major, IEM Katowice. (Foto: © Norbert Barczyk, imago images / Newspix)

F5, F5, F5.

De mest inkarnerede Counter Strike-fans har formentlig siddet klar ved tasterne for at holde sig opdateret omkring, hvornår danske Astralis afslørede den nyhed, som længe har rumsteret i miljøet.

Det skete torsdag, da e-sportsorganisationen bød Nicolai "dev1ce" Reedtz velkommen tilbage på det hold, hvor han for få år siden var med til at sætte helt nye standarder i sporten.

Her vandt han og Astralis blandt andet fire af de såkaldte Majors, de største turneringer i verden.

Danskeren skifter "hjem" efter halvandet år hos det svenske hold Ninjas in Pyjamas (NIP).

- Jeg er sindssygt glad for at være hjemme igen, siger "dev1ce" til DR Sporten.

- Jeg kender organisationen og alle de gode mennesker, jeg ved, hvor professionelt det hele kører og for mig var der ikke andre steder, at starte igen. Det var Astralis, jeg ville.

Også hos holdet er de spændte på samarbejdet, og sportsdirektør Kasper Hvidt har glædet sig til at kunne præsentere den tilbagevendte spiller.

- Jeg glæder mig over, at vi er lykkedes med at hente en kæmpe publikumsfavorit, en fantastisk spiller, en kulturbærer og en virkelig holdspiller hjem til Astralis, siger han.

- Nicolai er en helt exceptionel spiller, som med sin spilintelligens og overblik under de rette forhold er en uvurderlig støtte for sine holdkammerater.

Danske Astralis, som tidligere har væert verdens bedste Counter-Strike hold, har haft et svært 2022. (Foto: © Olafur Steinar Gestsson, Ritzau Scanpix)

Match made in heaven

Den danske Counter Strike-ekspert Jesper "Quintin" Moe kalder skiftet til Astralis, som ”dev1ce” var med til at starte, et match made in heaven.

- Det er kæmpestort at hente ”dev1ce”, for han er en superstjerne i sporten og det største Counter Strike-navn i Danmark.

- Han har godt nok været sygemeldt i et år, men han har stadig et exceptionelt højt niveau.

For ”dev1ce” har det også været et år med udfordringer. Danskeren har været sygemeldt siden årsskiftet, men med sin tilbagevenden til Astralis er det tid til at se frem ad.

- Alle ved, jeg har været igennem en svær tid, men jeg har taget min tid for at komme tilbage og finde den bedste version af mig selv igen. Jeg har lysten og glæden ved at spille tilbage og jeg glæder mig vildt til at komme i gang igen, siger den danske finskytte.

Netop spørgsmålet om hvilken form den danske stjerne er i, melder sig også hos Jesper Moe, som dog mener at spilleren, selv hvis han ikke er i topform, er en forstærkning af Astralis.

- Han har spillet rigtig meget på egen hånd og på den måde holdt sit Counter Strike-spil ved lige, ligesom hvis du går ned i den lokale hal og spiller kampe. Spørgsmålet er, hvor lang tid det tager for ham at finde tilbage i holdspillet.

- Men kan han blive bare 95 procent lige så god som tidligere, er han stadig en stor stjerne.

2022 har mildt sagt været et udfordrende år for den danske Counter Strike-gigant, Astralis, der i skrivende stund ligger nummer 14 på verdensranglisten. Så opgaven for ”dev1ce” er klar, når han tilslutter sig sine holdkammerater.

- Han er garant for et stabilt højt niveau, og kan han overføre det til Astralis, vil de igen begynde at komme langt i de store turneringer, siger Jesper Moe.