Når det udskudte OL løber af stablen i Tokyo til sommer, vil klatring, surfing og skateboard for første gang være på programmet.
Og til OL i 2024 får breakdance sin debut som OL-disciplin.
De nye sportsgrene er et forsøg fra den internationale olympiske komité, IOC, på at gøre OL mere "ungt", men hvorfor så ikke inddrage en af de allerstørste sportsgrene blandt unge: E-sport?
- Første skridt mod en plads på OL-programmet for enhver sport er, at man er organiseret i et olympisk anerkendt forbund. Spørgsmålet er, om det lykkes én organisation at favne de mange spredte interesser, der kendetegner e-sporten, som jo tæller alt fra skak til skydespil, siger det danske IOC-medlem kronprins Frederik i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.
E-sport vil påvirke den olympiske bevægelse
Det manglende internationale e-sport-forbund er blot én af flere udfordringer, som skal løses, hvis e-sport skal blive en OL-sportsgren.
Udvælgelsen af spil og konsoller er én anden, mens en tredje er at udvælge landshold, når mange internationale e-sport-hold består af spillere med forskellige nationaliteter.
Endelig er der udfordringen med at inkludere spil, der indeholder vold som eksempelvis Counter-Strike.
Men selvom IOC-præsident Thomas Bach har afvist enhver form for e-spil med vold og diskrimination, så åbnede han i 2020 for muligheden for, at én bestemt gerne inden for e-sport kan komme i OL-betragtning i fremtiden - nemlig sportsspil.
- Jeg synes, det er fascinerende at følge, hvordan teknologien har åbnet for en helt ny arena af konkurrencer, og der er ingen tvivl om, at det vil påvirke den olympiske bevægelse over tid, siger IOC-medlem kronprins Frederik.
Bliv klogere på, hvordan perspektiverne ser ud for, at e-sport i fremtiden kan blive en del af OL-programmet, i videoen i toppen af artiklen.