Et år til OL: Danmark kan overgå London-holdet

Danmarks OL-chef håber på et større OL-hold end for fire år siden i London.

Danmark er allerede kvalificeret i flere discipliner med til OL i Rio. Onsdag er der præcis et år, til det går løs i Brasilien, og der er masser af optimisme, når man kigger et år frem i tiden iført de rød-hvide briller.

Da U21-landsholdet tidligere på sommeren spillede sig i semifinalen ved EM-slutrunden i Tjekkiet, betød det samtidig en garanteret deltagelse i Rio.

Kan Danmark også kvalificere både herrer og damer i håndbold, ligner det et endnu større OL-hold end i London i 2012.

- Jeg håber, at OL-holdet bliver mindst lige så stort som i London i 2012, hvor vi havde 112 deltagere. Kvalificerer både damer og herrer sig i håndbold, er 130 danske deltagere ikke urealistisk, nu hvor vi også har et fodboldhold med.

- Men det vigtigste er ikke, nøjagtig hvor stort holdet bliver. Det vigtigste er det danske holds resultat-potentiale, siger Morten Rodtwitt, chef de mission i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og leder af det danske OL-hold i en pressemeddelelse.

Ud over fodboldholdet har Danmark allerede sikret sig såkaldte nationspladser i skydning og sejlsport. Her skal de danske udøvere så indbyrdes kæmpe om OL-billetterne.

Tidlige kvalifikationer giver ro

Der er store forskelle fra idrætsgren til idrætsgren i forhold til, hvordan og hvornår man kan kvalificere sig.

Og selv om det kiksede for de danske bueskytter i OL-disciplinen recurve at kvalificere sig til OL under sidste uges VM i Danmark, ser det overordnet godt ud. Bueskytterne får flere chancer, og i mange andre idrætsgrene er Danmark flot med allerede.

- Vi er kommet rigtig godt fra start med OL-kvalifikationen i flere sportsgrene. Det er positivt, når atleterne sikrer nationspladser så tidligt som muligt, da det giver overskud til at fokusere på selve OL-forberedelserne.

- Gode forberedelser kombineret med, at hele Danmark hepper på de røde og hvide farver i Rio giver de bedste muligheder for dansk OL-succes, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

Her er liste over, hvor Danmark er OL-klar - allerede et år før legene i Brasilien.

  • Skydning: 10 meter luftriffel og skeetskydning

  • Sejlsport: Laserjolle, laser radial, windsurfing, 49'er, finnjolle, 49'er FX og nacra 17

  • Fodbold: Herrer

  • Svømning: Mie Ø. Nielsen (100 m ryg), Jeanette Ottesen (100 m butterfly). Flere kan kvalificere sig ved det igangværende VM.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk