Europas bedste svømmer Christiansborg Rundt

Christiansborg Rundt kombineres i år med en Europa Cup-afdeling.

Europas bedste svømmere i åbent vand kommer til København i august. De skal svømme rundt om Christiansborg. (Foto: Michael Vienø © Dansk Svømmeunion)

Den efterhånden traditionsrige svømmeevent Christiansborg Rundt bliver i 2015 spækket med Europas bedste svømmere på åbent vand. Motionsløbet bliver nemlig kombineret med en Europa Cup-afdeling på 10 km i åbent vand.

- Vi håber på at se en masse dygtige åbent vand-svømmere, der kan inspirere danske åbent vand-svømmere til at kaste sig ud i det på eliteniveau, fortæller direktøren i Dansk Svømmeunion Pia Holmen til DR Sporten.

Svømmeunionen har i de seneste par år haft gang i et åbent vand-projekt for danske svømmetalenter. Nu er håbet, at man med et stort, internationalt arrangement i København kan øge interessen endnu mere.

- Vi håber, at vi kan give den en ordentlig spand kul ved have vores eget arrangement, siger Pia Holmen.

Deltagerrekord i sigte

Den danske Europa Cup-afdeling strækker sig over 10 kilometer, mens distancen for motionisten "kun" er på 2000 meter.

I 2014 svømmede hele 2.900 motionister rundt om Christiansborg, og deltagerantallet forventes at blive endnu højere i år.

- Det går forrygende med tilmeldingerne. Vi er allerede oppe over 2000 tilmeldte, så jeg tror på, at vi igen i år slår deltagerrekord, fortæller Pia Holmen.

Christiansborg Rundt svømmes den 29. august.

Europa Cuppen

Europa Cup-serien i åbent vand-svømning består af seks afsnit, hvoraf det sidste udgør finalen. To af de fem andre afsnit er allerede afviklet.

1. Israel (Eilat), den 8. maj: 5 kilometer.

2. Israel (Eilat), den 10. maj: 10 kilometer.

3. Spanien (Navia), den 1. august: 7,5 kilometer.

4. Holland (Hoorn), den 22. august: 10 kilometer.

5. Danmark (København), den 29. august: 10 kilometer.

6. Cypern (Larnaca), den 3. - 4. oktober: 5 kilometer og 10 kilometer.

Facebook
Twitter