Farvel til Claus Borre

Claus Borre har besluttet at forlade DR, og han var for sidste gang på skærmen tirsdag aften. Her kan du se vores sammenklip af hans 28 år i DRs verden.

Claus Borre i 80ernes studie. (Foto: DR Sporten © DR Sporten)

Claus Borre besluttede tidligere på året at forlade DR og søge nye udfordringer.

Han var for sidste gang på skærmen i DR-regi, da han tirsdag aften præsenterede dagens sportsnyheder i Sportnyt på DR1.

MediaLinks: Borres sidste SportNyt

Her på siden kan du se hans sidste udsendelse og dét indslag, som DR Sportens reporter Morten Clausen havde lavet om 'Mr. Sport.'

Claus Borre har sagt sit job op pr. 1. august - præcis på 28-års-dagen for hans ansættelse i DR. Men han forlader allerede nu skærmen for at få afholdt ferie og koncentrere sig om, hvad han nu skal tage sig til:

- Jeg har været særdeles privilegeret. Jeg har i mange år haft et meget afvekslende og udfordrende job og har arbejdet i stort set alle funktioner i DR. Men efter 41 år i journalistbranchen, hvoraf hovedparten af tiden har været i sportens verden, har jeg besluttet, at det skal være nu, hvis jeg skal nå at prøve noget andet. Jeg agter at udfordre det frie marked i tro på, at der nok skal dukke noget nyt og spændende op, sagde Claus Borre i marts, da han besluttede sig for at sige op.

DR Sportens ansigt

I løbet af de 28 år i DR har Claus Borre blandt andet været én af initiativtagerne til det Sportslørdag-koncept, der kørte i DR i 15 år fra premieren helt tilbage i 1978.

Borre var også bagmanden ved indførelsen af det daglige Sportnyt fra 1992, og foruden at have været studievært og kommentator på talrige idrætsbegivenheder har Borre arbejdet på alle niveauer fra menig reporter til redaktionschef.

- Claus Borre har om nogen været DR Sportens ansigt de seneste 28 år. En altid professionel indstilling, et sikkert journalistisk jugement og et brændende engagement for at formidle sportens store og små dramaer har kendetegnet Borres virke på DR Sporten, siger DRs sportschef Olav Skaaning Andersen og fortsætter:

- Han har været DRs Mr. Sport og sat mange og uudslettelige aftryk både på og bagved skærmen. Det er med andre ord én af DR Sportens helt store profiler, der nu vælger at søge nye udfordringer, og jeg kan kun respektere hans afgørelse.

Facebook
Twitter