Festligt punktum for OL i London

Med smagsprøver på det bedste fra de seneste 50 års britiske pop og rock blev der sat punktum for OL. - På gensyn i Rio om fire år, sagde IOC-præsident Jacques Rogge.

På taget af fem taxaer optrådte Baby, Sporty, Posh, Ginger og Scary Spice - også kendt som Spice Girls (eller Emma Bunton, Mel C, Victoria Beckham, Geri Halliwell og Mel B.) (Foto: Bernd Thissen © Scanpix)

- Hermed erklærer jeg de 30. Olympiske Sommerlege for lukket og opfordrer unge fra hele verden til at mødes i Rio om fire år og fejre de 31. Sommerlege.

Med disse ord - leveret med det vanlige stenansigt - satte IOC-præsident Jacques Rogge punktum for OL i London, da klokken nærmere sig et i nat.

Kort forinden havde Londons borgmester, Boris Johnson, overdraget det olympiske flag til sin kollega i Rio, Eduardo Paes. Og så blev den olympiske flamme ellers langsomt slukket over Det Olympiske Stadion i London.

Forud var gået en munter afslutningsceremoni, der bød på smagsprøver på noget af det bedste britiske musik fra de seneste 50 år. George Michael, Spice Girls, Pet Shop Boys, DJ Fatboy Slim og Oasis-forsanger Liam Gallagher var blandt de optrædende i et show, der også bød på magiske øjeblikke, da Eric Idle fra Monthy Pythons Flying Circus sang "Always look on the Bright Side of Life" og afdøde Freddie Mercury fra en videoskærm sang duet med de mange atleter, tilskuere og frivillige på Det Olympiske Stadion.

Der var roser fra Rogge til de britiske arrangører, der da også med god samvittighed kan se tilbage på et vellykket OL.

Se billedserien fra afslutningsceremonien

Ligesom til åbningsceremonien for godt to uger siden var det olympiske stadion transformeret om til et landskab - denne gang til det britiske flag Union Jack med skiftende dekorationer.

Den danske bronzevinder fra 49'eren, Allan Nørregaard fik lov til at gå med dannebrog, da de deltagende nationer - lidt mere kaotisk end ved åbningen - skulle ind og hyldes en sidste gang. Det var et noget decimeret dansk hold, da kun 35 af de 113 deltagere var med.

Det store show blev rundet af med et musiknummer fra boybandet Take That samt The Who.

Søndag var også dagen, hvor de sidste medaljer blev uddelt, og det står klart, at USA topper medaljelisten foran Kina og de britiske værter.

Facebook
Twitter