70 procent af jorden er dækket af vand: Resten dækker N'Golo Kanté

Om 10 år vil vi tænke tilbage på N'Golo Kanté som sin generations bedste defensive midtbanespiller, mener Eurosports fodboldekspert Mikkel Bischoff.

N'Golo Kanté kommer nok engang ud som den store i en duel mod Uruguays Stuani. (Foto: Mike Kireev © Mike Kireev/NurPhoto)

Han syner ikke af meget, når han valser rundt på den centrale midtbane med sine 1,68 meter, men N'Golo Kanté har gjort det til sit varemærke at lade benene tale.

Og selvom stjerneparaden Griezmann, Pogba og Mbappé ofte bliver fremhævet som Frankrigs største profiler, kan den klejne Kanté meget vel blive nøglen til fransk succes i aftenens opgør mod Belgien.

- Han får en rigtig vigtig rolle i dag over for sin holdkammerat Eden Hazard. Kanté skal stække ham, siger Eurosports fodboldekspert og fortsætter.

- Belgien vil forsøge at angribe Frankrig i de områder, hvor Kanté ikke er. Det gælder om at angribe Frankrig bag en Pogba, som ikke er ligeså påpasselig i det defensive arbejde. Holdene begynder at lægge slagplan efter Kanté, for han stopper simpelthen så mange angreb.

Læser man interviews med holdkammerater og trænere, bliver Kanté altid beskrevet med ord som ydmyg, hårdtarbejdende og loyal, men ligeså selvudslettende hans personlige egenskaber kan være uden for banen, ligeså ødelæggende er hans allestedsnærværende arbejdsindsats for modstandernes offensive planer.

På diverse fanfora og internetsider er det en humoristisk kendsgerning, at 70 procent af jorden er dækket af vand; resten dækker Kanté.

- Han er så dygtig til at erobre bolde. Han minder om en pitbull i sin spillestil. Han bider sig fast, og han giver først slip, når han har fået fat i bolden. Han fylder ikke meget i omklædningsrummet, men han fylder meget på banen, siger Mikkel Bischoff.

Hans holdkammerat i Chelsea og modstander i aften, Eden Hazard, har for nyligt kaldt Kanté for verdens bedste defensive midtbanespiller, og derfor vil den driblestærke anfører for The Red Devils og de øvrige belgiske angrebsesser unægteligt være opmærksomme på den stille oprydders positioneringer.

- Jeg er enig i, at Kanté er verdens bedste på den defensive midtbane. Den rolle, han spiller for det franske landshold, er blevet kaldt Claude Makélélé-rollen. Om 10-år tror jeg, at vi taler om Kanté-rollen. Ham her er endnu bedre end Makélélé, og jeg tror mange vil se tilbage og sige, at han var den bedste i sin generation på den position, vurderer Mikkel Bischoff med henvisning til den tidligere Real Madrid og Chelsea-profil.

I en æra, hvor fysik og råstyrke bliver stadigt mere afgørende i international fodbold, er det opløftende at se en undseelig midtbaneslider dominerer opgør med sin snilde og forudseenhed.

- Det viser jo bare, at fodbold spilles oppe i hovedet. Han blev ikke optaget på akademierne i Frankrig, fordi han var for lille. Men han er meget hurtig til at opfange farer og rigtig dygtig til at placere sig. Og så er han god til at stjæle bolden fra modstanderne. Han behøver ikke nødvendigvis at gå i en nærkamp og bruge sin fysik – han når at stjæle bolden, inden modstanderen når at bruge deres fysik mod ham, siger Mikkel Bischoff.

Se om N'Golo Kanté og co. kan spille sig i VM-finalen, når de i aften møder Belgien. Opgøret vises kl. 20.00 på TV2. Du kan også følge opgøret på DR.dk/vm og i ”VM på P3”.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter