Åge Hareide: ’Har aldrig været i tvivl om Kvist’

Landstræneren så godt som garanterer William Kvist en plads i VM-truppen.

Det ser ud til, at William Kvist godt kan begynde at pakke kufferten til Rusland. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Søndag sætter landstræner Åge Hareide navn på de 23 spillere, der skal med herrelandsholdet til VM i Rusland. Midtbanespillere William Kvist har været en fast del af nordmandens landshold, men en bænkplads i FC København i foråret har sat gang i diskussionen om, hvorvidt veteranen skal med.

Den debat skyder Hareide fuldstændig ned. Kvist spillede lørdag alle 90 minutter i testkampen mod Sverige, og nordmanden så godt som garanterer Kvist en plads i den trup, han sætter navne på senere søndag.

- Han har passet ekstremt godt på sig selv, også i de uger hvor han var ude af holdet i FCK. Jeg havde også god kontakt med Ståle. Det er tingenes tilstand, og jeg har aldrig været i tvivl om William. Han er en klog spiller, og det job han skal gøre for os, det gør han udmærket, siger Åge Hareide til DR.

En sørgelig dag

33-årige William Kvist er slet ikke grøn, når det kommer til slutrunder. Midtbanedynamoen har repræsenteret Danmark både ved VM 2010 og EM 2014, og slutrunder er noget ganske særligt, siger han.

-Det er et højdepunkt i ens karriere at være med til et VM. Der er også klubber, som bemærker, at man har været til VM. Det giver rigtig meget for en sportsmand, men det er også bare den fedeste oplevelse at kæmpe for Danmark til et VM. Der er så meget bevågenhed. Det er en oplevelse, siger William Kvist.

Men der er kun plads til 23 mand i VM-truppen, og i øjeblikket er der 27 spillere samlet med landsholdet. Dermed skal fire folk skæres fra, og det er absolut ikke sjovt, siger Kivst.

- Det er lidt en sørgelig dag. Jeg husker det også fra 2010 og 2012. Denne her gruppe er meget tæt og har stået sammen over lang tid. I andre kvalifikationer har vi måske brugt mange spillere, men her er det få spillere.

- Derfor har rigtig mange fortjent at være her, fordi man har været soldat over lang tid. Så det er ekstra sørgeligt i dag, at der er fire, som formentlig har været med i en del kampe, som ikke kommer med. Det er en del af gamet, siger William Kvist.

Det er endnu uvist præcis, hvornår Åge Hareide og DBU melder den endelige VM-trup ud, men landstræneren fortæller, at det bliver i dag søndag.